Raed Arafat, după şedinţa covocată de premier la MAI : „În Bucureşti s-au suplimentat paturile ATI”

3 săptămâni in urmă 2

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat suplimentarea paturilor de Terapie Intensivă în Bucureşti, în ziua în care Capitala a raportat cel mai multe cazuri de COVID.

Raed Arafat a precizat că se lucrează în continuarea pentru suplimentarea paturilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID. Cu o zi în urmă, Ministerul Sănătăţii anunţa că România dispune de 1.428 de paturi de Terapie Intensivă dedicate COVID, dintre care 283 în București.

„La «Malaxa» avem 5 paturi suplimentare, la «Matei Balş» am crescut capacitatea la 40 de paturi, iar la «Sfântul Pantelimon» vrem să creştem la 40 de paturi”, a precizat Raed Arafat, după şedinţa condusă de premierul Cîţu, la care au participat Vlad Voiculescu, Dan Barna, Valeriu Gheorghiţă şi experţi în sănătate.

Potrivit lui Raed Arafat, s-au discutat aspecte din punct de vedere medical în noul context epidemiologic, însă nu s-a luat nicio decizie. „În 2-3 zile vom avea nişte concluzii finale”, a adăugat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că la şedinţa condusă de premier nu s-a discutat despre carantinarea Capitalei.

Potrivit acestuia, duminică va avea loc o ședință la Prefectura București, unde se va decide prelungirea măsurilor actuale de gestionare a epidemiei. „Mâine va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale cu 14 zile, nu pentru carantină. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului”, a mai spus Arafat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă