Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID-19: „Pentru a avea imunitate durează cel puțin o lună, o lună și ceva”

2 luni in urmă 31


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că vaccinul împotriva noului coronavirus își va produce efectele în aproximativ o lună de la administrarea primei doze, notează Realitatea Plus.


Raed Arafat a anunțat că a doua vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută la trei săptămâni după prima injecție.


„Pe indivizi, pe fiecare persoană, când se vaccinează, pentru a avea imunitate durează cel puțin o lună, o lună și ceva. E prima injecție”, a spus Raed Arafat.


„La un interval de 21-22 de zile se ia a doua injecție și abia apoi, după câteva zile, putem spune că imunitatea e ok împotriva virusului. În această perioadă, chiar dacă te infectezi, simptomele sunt ușoare”, a adăugat Raed Arafat.


Șeful DSU a precizat că este necesar să se vaccineze până la 70% din populația României pentru ca vaccinul anti-COVID-19 să aibă un impact major.


„Ca să ai un impact național, trebuie să ai un impact mare în populația care se vaccinează, între 60% și 70%. Asta înseamnă ca populația să accepte să se vaccineze”, a declarat Raed Arafat.


„Cel puțin până în vara anului viitor va trebui să respectăm, paralel cu vaccinarea, și regulile de purtare a măștii și cele de distanțare, chiar dacă se vaccinează o parte a populației. Depinde de cantitățile de vaccin care se livrează”, a conchis Raed Arafat.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă