Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor în București: Dacă incidența va crește din nou, această măsură poate să fie inversată și să fie închis totul

1 lună in urmă 2


Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri, după  ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în care s-a luat decizia relaxării măsurilor în București, că dacă cifrele vor crește în următarea perioadă, „măsura va fi inversată”.


„Dacă se va observa că va începe o creștere și începe din nou să crească incidența în București această măsură poate să fie automat inversată și să fie închis totul din nou. Comitetul așa cum azi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă dacă vede că incidența crește”, a declarat, vineri, Raed Arafat.


Șeful DSU a vorbit și de măsura relaxării restricțiilor în București.


„Nici nu aș zice că ne relaxăm pentru că nu este corect să spunem, noi trebuie să înțelegem că se reiau unele activități la restaurante cu 30% capacitate ce înseamnă că HORECA să arate că este responsabilizată să respecte aceste reguli, 30%, nu 50%, una din trei mese. Așa trebuie să fie aplicată această regulă”, a mai adăugat Raed Arafat.


Decizia ridicării restricțiilor din Capitală vine după ce în ultimele trei zile a fost raportată o incidență sub 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că Bucureștiul intră în scenariul galben.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă