Raed Arafat, despre posibilele restrictii de Paste: Speranta noastra este sa avem o mai mare libertate decat a fost anul trecut

4 săptămâni in urmă 1

Secretarul de stat in cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, referindu-se la Paste, ca speranta este ca anul acesta sa existe o mai mare libertate comparativ cu anul trecut.

"Speranta noastra esre sa se ajunga sa fie mult mai bine decat anul trecut, adica sa nu se sarbatoreasca in sensul cum s-a sarbatorit anul trecut, ci mult mai bine si mai aproape de normalitate. Normal ca aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum sa spun ca va fi asa sau va fi asa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discuta, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-stiintific, care propune la nivelul CNSU si asa mai departe", a declarat Raed Arafat, la Digi 24, luni seara, referindu-se la perioada sarbatorilor de Paste.

Arafat a adaugat ca totul depinde de situatia epidemiologica.

"Speranta noastra este sa avem o mai mare libertate decat a fost anul trecut. Depinde si de situatia epidemiologica si de toate celelalte aspecte. Dar sa vim sa spun ca mutam ora si schimbam slujba, asa ceva va dati seama ca sunt bazaconii", a mai declarat Arafat.

Secretarul de stat a precizat ca in unele zone care ar putea fi de Paste in carantina, ar putea fi luate unele masuri speciale.

"Este posibil, daca exista zone mult mai afectate si situatia in ele mult mai grava, sa fie alte masuri luate. Speram sa ajungem la Pasti sa avem o situatie mai normala, dar daca sunt zone sub carantina, care sunt mai afectate, poate ca acolo vor fi masuri speciale, se vor adapta masurile pentru noaptea Pastelui. Dar nu ma grabesc sa ma pronunt eu ", a declarat Raed Arafat.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca cifrele din ultima saptamana privind evolutia pandemiei de COVID - 19 sunt ingrijoratoare, dar a dat asigurari ca autoritatile nu au in vedere un lockdown de Paste.

Citeste si:

Drama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TVClotilde Armand a castigat definitiv procesul cu Romprest. Culisele din instanta ale "razboiului gunoaielor" din Sectorul 1Unde mai gasiti locuri libere in tara pentru programarea la vaccinarea anti-Covid. In Bucuresti si 17 judete, niciun loc disponibilMasura drastica a lui Emil Boc: primarul Clujului vrea sa interzica total montarea centralelor de apartament in oras. Motivele invocate de edilDeclaratie controversata a Avocatului Poporului, Renate Weber, la Antena 3: "Vaccinarea anti-Covid este o impunere"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă