Raed Arafat, despre LOCKDOWN: „Nerespectarea regulilor va duce la impunerea de măsuri mai stricte” - Scenariul pentru Noaptea Învierii

4 săptămâni in urmă 1

Raed ArafatRaed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, vineri seara, la un post TV, că autoritățile nu iau în calcul un lockdown în momentul de față, dar a atras atenția că măsurile trebuie respectate în continuare, mai ales în condițiile răspândirii noii tulpini din Marea Britanie, care aduce „o problemă și mai mare”.

VINERI, 12 MARTIE 2021, 23:04

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Nu e cazul să mergem mai jos în momentul de față. Ce știm sigur e că nu dorim să facem un lockdown total. Măsurile se adaptează zonal. Măsurile noastre au fost mai puțin radicale. Nerespectarea regulilor va duce la impunerea de măsuri mai stricte. Dacă ne trezim în vară cu un număr mare de cazuri poate vor fi limitări.

Vaccinul a schimbat ceea ce avem față de anul trecut. Diferența față de anul trecut e că avem o speranță.

Studiile arată că tulpina britanică este și mai mortală. Asta înseamă că avem o problemă și mai mare”, a spus Raed Arafat.

Referitor la eventuale restricții în noaptea de Înviere, Raed Arafat a declarat: „Noi sperăm să nu ne întoarcem la măsuri similare cu anul trecut de Paști. Eu nu mă pronunț acum, atacurile au fost foarte tendențioase în ultimul timp.

Scenariile duc la speculații și imediat la acțiuni de denigrare din partea unora sau altora. Nu poți să dau un scenariu. Trebuie să așteptăm să vedem cum evoluează. Dacă mă întrebați acum cum o să fie în august, vă spun că nu știu. Noi sperăm să fie o situație controlabilă și cât mai ok”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă