Raed Arafat, despre incidentul de la Victor Babeș. „Problema ventilatoarelor nu este a tirurilor, se putea întâmpla și în spital dacă creștea presiunea”

1 lună in urmă 38

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, luni seara, în conferința de Palatul Victoria că problema ventilatoarelor nu este una specifică „tirurilor ATI”. Șeful DSU a precizat că incidentul de la Victor Babeș putea avea loc în orice alt spital dacă presiunea oxigenului creștea.

Întrebat dacă aceste tiruri ATI sunt vulnerabile Raed Arafat, șeful DSU, a spus că acestea sunt sigure, iar incidentul putea avea loc și într-o secție din spital.

„Tirurile nu au o problemă de siguranță din punct de vedere al operării lor. Adică problema asta cu ventilatorul putea să se întâmple și în interiorul spitalului, nu numai în TIR, dar dacă crește presiunea se întâmpla exact într-o secție între patru pereți așa cum s-a întâmplat în TIR. Problema este creșterea presiunii de oxigen, să vedem de ce a crescut”, a explicat Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă, de la Palatul Victoria.

De asemenea, șeful DSU a transmis că incidentul putea să aibă loc și într-o secție din spital dacă presiunea de oxigen creștea.

„Faptul că a crescut în TIR, putea să fie o situație în care să fie o defecțiune tehnologică și să crească într-o secție de ATI din interiorul spitalului. Atunci trebuie acționat în același mod. Nu este rezervat acest tip de incident TIR-ului, este un incident care poate să afecteze oricare dintre ventilatoarele oriunde ar fi”, a mai ecplicat șeful DSU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă