Raed Arafat, despre incendiul dintr-un spital COVID din Ploiești: "O infirmieră a suferit arsuri"

2 săptămâni in urmă 19

Raed Arafat Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 07:22

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

"Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la Spitalul Floreasca", a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă infirmiera respectivă a încercat să stingă incendiul, Arafat a răspuns că stingătoarele au fost folosite.

"Erau 2 pacienți în salon pe ventilație non invazivă. În salon era o asistență și o infirmieră, asistență ieșise iar infirmieră a rămas acolo și în momentul în care a mișcat un pat s-a declanșat incendiu", a declarat Raed Arafat la Realitatea PLUS.

Şeful DSU a precizat că incendiul a fost anunţat la ora 4,15, iar echipele de intervenţie a ajuns la faţa locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

De asemenea, Arafat a arătat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situaţiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă