Raed Arafat despre Flavia Grosan: "Cand discutam intre noi, ca medici, intelegem anumite nuante si anumite lucruri, dar cand intram in amanunte pot sa devina derutante pentru populatie""

1 lună in urmă 3

Seful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat vineri, referindu-se la fenomenul Flavia Grosan, ca medicina nu se sustine in strada, iar actul medical se face pe baza de stiinta medicala si pe baza de protocoale medicale dovedite, stabilite prin cercetare.

Demnitarul a fost intrebat cum comenteaza sustinerea dr. Flavia Grosan de catre pacientii vindecati de ea, sustinere atat prin mediile online, cat si fizic, in momentul in care a fost invitata la o discutie in cadrul Comisiei etice din cadrul Colegiului Medicilor Bihor.

Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"

"Medicina nu se sustine in strada din punct de vedere al practicii actului medical. Actul medical se face pe baza de stiinta medicala si pe baza de protocoale medicale care sunt dovedite, care sunt stabilite prin cercetare. Am evitat sa intru in polemici de acest gen, pentru ca nu este nici prima, nici ultima data cand avem colegi care vin cu pareri contrare parerilor generale care exista din punct de vedere medical.

Medic-sef la urgente, despre consecintele sinistre ale "miracolului Flavia Grosan": "Pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea la UPU"

Dar ce v-am zis cred ca explica un punct de vedere. Noi, ca medici, cand comunicam cu populatia, daca incepem sa comunicam toate aspectele stiintifice, in detaliu, s-ar putea sa-i derutam atat de mult incat sa nu mai inteleaga nimeni despre ce este vorba. Deci ca sa intelegi anumite lucruri faci sase ani de medicina, mai faci inca cinci ani de specializare, mai cumulezi experienta.

Parlamentar despre reteta minune a Dr. Flavia Grosan, care spune ca a vindecat mii de pacienti: "Practica medicala ar trebui bazata pe dovezi stiintifice derivate din studii clinice"

Cand discutam intre noi, ca medici, intelegem anumite nuante si anumite lucruri, dar cand intram in amanunte pot sa devina derutante pentru populatie. Si trebuie sa le explici pe intelesul tuturor. Asta este o problema cu care ne-am confruntat in Romania. Si in alte tari. Colegi care ies si explica niste lucruri care nu sunt pe intelesul tuturor si atunci induc oamenii in eroare.

Mai mult decat atat nu cred ca o sa intru sa comentez acest caz", a declarat dr. Raed Arafat, dupa evenimentul de la Centrul de pregatire a salvatorilor de la Sintion, in comuna Bors.

Presedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantis, a declarat luni, dupa discutiile din cadrul Comisiei de etica a Colegiului cu dr. Flavia Grosan, ca aceasta nu va fi sanctionata.

Sefa Colegiului Medicilor Bihor anuntase, saptamana trecuta, ca medicul pneumolog Flavia Grosan a fost invitata pentru discutia cu Comisia de etica si deontologie medicala, dupa ce institutia s-a autosesizat in urma afirmatiilor acesteia, publicate intr-un ziar central, privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

Citeste si:

Noile restrictii luate in calcul: Circulatia pana la ora 20. Magazinele se inchid la 18, daca incidenta depaseste 7,5 la mieHarta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCine sunt falsii stomatologi care au traumatizat oameni. Femeia nu are drept de practica, iar sotul sau este absolvent de opt claseCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaVIDEO Golul lui Andrei Ciobanu de la Euro face inconjurul lumii. "Ma bucur ca ii am profesori pe Hagi si pe Mutu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă