Raed Arafat, declarații de ultimă oră La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului

4 săptămâni in urmă 2

De Monica Palade.
Publicat: 20.03.2021, 13:53.
Actualizat: 20.03.2021, 13:52

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut declaraţii după şedinţa de sâmbătă, unde a participat alături de premierul Florin Cîţu, pe tema pandemiei. 

Raed Arafat, declarații de ultimă oră La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului

Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

"Şedinţa a fost condusă de către domnul prim-ministru şi au asistat vicepremierul Barna şi ministrul Sănătăţii la această discuţie. S-au prezentat toate aspectele din punct de vedere medical care sunt în relaţie cu situaţia de acum. Au intervenit colegii și pe partea epidemiologică și pe partea ce măsuri s-au luat până acum. Nu s-au luat decizii în această şedinţă. Această şedinţă a fost doar pentru a discuta şi dezbate cu toţi care sunt în jurul mesei punctele lor de vedere, urmând ca această analiză să se facă în următoarele două-trei zile şi să se vină cu concluziile finale. Încă mai sunt unii care trebuie să vină cu date suplimentare, vor fi ședinte de brifieng și după aceasta se va lua o decizie pe baza deciziilor", a declarat şeful DSU, Raed Arafat.

"Paturile pentru terapie intensivă, s-a lucrat intens cu Ministerul Sănătății în acest sens. Ce pot să vă spun este că la București s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă a rămas, care va fi alipit Spitalului Sf. Ioan, a rămas doar concentratorul de oxigen să vină și facem tot posibilul să vină în weekend și rezolvăm și partea de transport și tot. La Malaxa,cinci paturi suplimentare, la Matei Balș a crescut capacitatea de paturi la 40. Mai avem la Spitalul Sfântul Pantelimon, capacitatea de a creștere a 40 de paturi în cursul acestui weekend. Se lucrează și la nivelul țării. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, 1408 paturi, acum acest număr crește".

"Nu se ia în discuție carantinarea Bucureștiului și mâine va fi o ședință la Prefectura Bucureștiului care este pe prelungira măsurilor actuale și nu pe carantină. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului", a mai spus Arafat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

raed arafat masuri carantina bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă