Raed Arafat, decizie radicală în privința vaccinului AstraZeneca. Anunț important pentru toți românii

4 săptămâni in urmă 1

Anunț important pentru toți românii. Ce a declarat secretarul de stat Raed Arafat despre problemele pe care le-a întâmpinat lotul AstraZeneca în Italia, după ce a fost scos de pe piață din cauza numeroaselor reacții adverse pe care le-a provocat. Ce spune șeful DUS despre campania de imunizare și ce sfat le dă românilor.

Raed Arafat, decizie radicală în privința vaccinului AstraZeneca

Secretarul de stat a vorbit, la Digi 24, despre decizia României de a retrage de pe piață dozele de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca, lotul care a fost interzis în Italia. Raed Arafat a lăudat această inițiativă și i-a sfătuit pe români să nu renunțe la șansa de a se imuniza împotriva coronavirusului.

„Fără discuție acest scandal ar putea duce la o scădere a dorinței de vaccinare, la teamă în rândul populației. Orice discuție trebuie purtată cu oameni din domeniu, care știu despre ce e vorba. Discuții care sunt nefondate, care nu folosesc date științifice și care merg pe partea emoțională, duc la îndepărtarea populației.

România a luat o măsură înțeleaptă de sistare a acelui lot, până când se va pronunța și Agenția Europeană a Medicamentului. (…) Este clar că acum nu avem suficienți oameni vaccinați ca să oprim valuri de infectări. Rolul de limitare a impactului nu-l poate avea doar o instituție, ci și cu individul – toți – suntem o echipă. În ultimele zile au fost dezinformări dure”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Ce sfat le-a oferit Raed Arafat românilor

Pe 15 martie 2021 se dă startul celei de-a treia etape a campaniei de vaccinare a populației împotriva coronavirusului, despre care șeful DSU a spus că este foarte importană. Întrebat dacă acest incident va duce la încetinirea campaniei de imunizare a românilor, Raed Arafat le-a transmis un mesaj de încurajare cetățenilor României, sfătuindu-i să se programeze în continuare pentru vaccin pentru a limita răspândirea virusului nemilos.

„Faptul că se vaccinează cu un vaccin, înseamnă că nu există niciun semnal de alarmă. Dacă apare ceva, ați văzut că se oprește imediat și se iau măsuri. Pentru un singur caz, ați văzut că se oprește un lot întreg și se investighează. Așa că sfatul meu este să se programeze mai departe, penru că nu se vor vaccina cu un lot sau cu un vaccin asupra căruia există dubii.

Vaccinarea este unica măsură să limităm răspândirea virusului și să ne apropiem de normalitatea pe care am cunoscut-o. În acest moment nu avem un număr suficient de persoane vaccinate ca să limităm răspândirea”, a mai spus Raed Arafat.

The post Raed Arafat, decizie radicală în privința vaccinului AstraZeneca. Anunț important pentru toți românii appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă