Raed Arafat: Companiile riscă să-și întrerupă activitatea, dacă nu sunt respectate regulile și angajații se infectează

1 săptămână in urmă 9

Companiile riscă să îşi întrerupă activitatea, ca urmare a infectării unui mare număr de angajaţi, dacă nu sunt respectate regulile sanitare, spune șeful DSU, Raed Arafat. El a explicat astfel articolul care prevede posibilitatea testării săptămânale a angajaților din infrastructurile critice, dar spune că este în interesul tuturor companiilor să se asigure că oamenii nu se îmbolnăvesc de COVID-19.

Unul din lucrurile grave ale acestei variante nu este numai un eventual impact pe sistemul sanitar, este impactul ei pe sectorul economic, care deja se vede în mai multe ţări. Închide activităţi economice, prin îmbolnăvirea în masă a personalului şi trimiterea lor la izolare la domiciliu. Dacă colegii într-un birou nu poartă mască şi unul este infectat şi stau opt ore împreună, fără mască, la sfârşitul zilei sunt toţi infectaţi şi s-ar putea ca peste două zile să fie toţi trimişi la izolare şi biroul respectiv s-a închis. Acelaşi lucru într-un restaurant, acelaşi lucru într-un magazin”, a spus Arafat.

El a adăugat că una dintre recomandările CNSU atât pentru administratorii infrastructurilor critice, cât şi pentru operatorii economici este respectarea cu stricteţe a regulilor de sănătate publică.

Această prevedere permite administratorilor infrastructurilor critice să emită nişte decizii în interiorul structurilor lor, în care să impună şi testare, şi măşti FFP2 în zonele aglomerate. Asta înseamnă birouri cu mai multe persoane, locuri în care se discută, săli de şedinţă. Una din infrastructurile critice este centrala nucleară, de exemplu. Nu îşi permite centrala nucleară să piardă oamenii în izolare şi să rămână fără ingineri şi fără personal, dacă se infectează mai mulţi deodată şi dacă trebuie să meargă în izolare”, a explicat el.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă