Raed Arafat: „Cei care urlă că nu vor măsuri, să înțeleagă că soluția rămâne vaccinarea, dar vaccinarea durează, nu se rezolvă peste noapte”

2 luni in urmă 3


Raed Arafat, șeful DSU, a transmis, luni seara, că numărul cazurilor este în creștere, iar situația paturilor de la ATI este uneori dificilă.  De asemenea, Raed Arafat a precizat că vaccinarea împotriva noului coronavirus este soluția împotriva pandemiei.


„Cei care urlă că nu vor măsuri nu vor nimic să înțeleagă că soluția din ziua de azi rămâne vaccinarea și asta fără nicio discuție. România este în frunte cu vaccinarea, suntem co o companie despre care lumea zice că e ok, dar vaccinarea durează, nu se rezolvă peste noapte.”, a declarat Raed Arafat, luni seara, la Digi 24.


Raed Arafat a precizat că numărul cazurilor a crescut în ultima perioadă și face apel la respectarea măsurilor.


„Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb - 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere mai abruptă dacă nu respectăm regulile. Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei lucrurile.”, a mai spus șeful DSU.


Legat de oamenii care protestează împotriva restricțiilor, șeful DSU a precizat că:


Măsurile noastre nu sunt atât de dure ca să necesite atâtea proteste și contestații împotriva lor, dacă vedem alte țări din Europa ce măsuri au. Până acum măsurile noastre au arătat că sunt echilibrate. (...) Să fie atenți de unde își iau informațiile și să se gândească că au rude și bâtrâni care pot să se trezească cu ei în spital. Cei care existența virusului nu am cum să-i conving.

Raed Arafat, șeful DSU

Șeful DSU le-a mai cerut protestatarilor să-și probeze punctele de vedere, spunând că „realitatea este alta din punct de vedere al pandemiei


„Nu am ce să comentez. Protestează și vin cu unele puncte de vedere care trebuie să le probeze. La acest moment probele sunt de cealaltă parte și sunt mai puternice, iar realitatea din România este alta din punct de vedere al pandemiei”, a declarat mai precizat Raed Arafat.


De asemenea, șeful DSU anunţă că există o creştere constantă a numărului de pacienţi cu forme grave, care sunt intubaţi şi necesită tratament de Terapie Intensivă, găsirea locurilor fiind uneori dificilă.


„Au fost 52 pacienţi intubaţi în UPU la care cu greu li s-a găsit loc pe ati. Astăzi avem 16 şi colegii au lucrat toată ziua pe transferuri, să le facă loc. Creşterea e pe UPU în ultima perioadă. Se fac eforturi să reuşim să completăm paturile de terapie intensivă. Paturile la un moment se blochează şi ele ”, a mai spus Raed Arafat.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă