Raed Arafat: „Ca să nu închizi restaurantele când incidența ajunge la 3 la mie, nu e mai bine să le lăsăm deschise pentru vaccinați?”

2 luni in urmă 33


Raed Arafat a explicat, miercuri, în conferința de presă de la Palatul Victoria utilitatea introducerii unor restricții în cazul persoanelor care nu au făcut vaccinul anti-Covid. Șeful DSU a dat exemplu situația restaurantelor în care incidența ajunge la 3 la mia de locuitori. „În loc să închidem restaurantele, nu e mai bine să le lăsăm deschise pentru vaccinați?”, a precizat Arafat.


Întrebat la conferința de presă care a avut loc, azi, la Palatul Victoria despre anumite restricții care s-ar putea impune în cazul persoanelor nevaccinate, Raed Arafat a spus:


„Dacă avem creșterea incidenței de exemplu de peste 3 la mie și măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior, poate vii cu o soluție intermediară care să spui, da le lăsăm în interior, dar cu o condiție, cei care intră acolo sunt cei vaccinați. Poate asta este o soluție, decât să spunem la restaurante închideți-vă, până scade incidența sub 3 la mie. Este o logică aici și este o abordare reală și este defapt modul în care beneficiem de arma pe care o avem în mâna noastră acum și care este vaccinarea”, a explicat Raed Arafat, miercuri.


Șeful DSU a subliniat că acesta ar putea fi o soluție pentru a nu mai ține restaurantele închise la interior dacă incidența depășește 3 la mia de locuitori.


Raed Arafat a mai spus că această soluție a fost gândită pe baza supraaglomerării locației respective.


„Argumentul științific este supraaglomerarea zonei respective. Unde s-a aplicat această regulă, că s-a aplicat în alte zone ale lumii, a fost argumentul că în weekend sunt zone mai aglomerate. Sunt măsuri unde se impune mască, dar sunt zone cum e restaurantul unde nu porți mască”, a precizat Raed Arafat.


Raed Arafat spune că, înainte, dacă rata de incidență trecea de 3 la mia de locuitori, atunci locațiile erau închise.


În prezent, rata de infectare în Capitală este de 0,09, cifrele sunt în ușoară creștere față de ziua precedentă când incidența era de 0,08.Rata de infectare a început să scadă sub 3 la mie la finalul lunii aprilie, potrivit datelor transmise de DSP București.


în prezent cea mai mare rată de incidență se înregistrează în localitatea Topana, județul Olt -2,81, potrivit datelor publicate de graphs.ro.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă