Raed Arafat, BILANȚ la un an de pandemie: „Provocarea cea mai mare a fost coronavirusul” - Moment de reculegere pentru medicii care au murit la datorie

2 luni in urmă 1

Raed arafatRaed arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut bilanțul primului an de pandemie. Șeful DSU a spus că  provocarea cea mai mare a fost coronavirusul.

JOI, 18 FEBRUARIE 2021, 11:40

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Prezentarea Raportului de Activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia, aferent anului 2020 a început cu un moment de reculegere pentru toți medicii care au murit la datorie.

„Pe plan operațional provocarea cea mai mare a fost coronavirusul. Prima întâlnire a fost în 23 ianuarie, după ce a fost observată situația din Wuhan. După această întâlnire a fost analizată mai ales de materiale. Au fost achiziționate materiale pentru Ebola, dar nu au fost folosite.

Reacția din 4 februarie de a achiziționa materiale a ajutat foarte mult ca răspunsul să fie dat la nivel național. În 26 februarie a fost primul caz anunțat, iar ulterior în 16 martie Klaus Iohannis a decretat starea de urgență”, a spus Raed Arafat în cuvântul său.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă