Raed Arafat, avertismentul care le dă fiori părinților. Ce afecțiuni pot dezvolta copiii după infecția cu Covid-19

1 săptămână in urmă 8

Valul cinci al pandemiei lovește România puternic, astfel că, de la zi la zi, numărul infectărilor crește și mai mult. În tot acest timp, medicii avertizează, lumea ignoră restricțiile, iar rata de vaccinare stagnează. Recent, Raed Arafat a avertizat cu privire la afecțiunile corelate cu infecția Covid-19 la copii. Potrivit unor studii realizate de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite o parte dintre copiii care au dezvoltat diverse forme de Covid au avut ulterior probleme de sănătate.

Numărul cazurilor de diabet juvenil, în creștere

Raed Arafat trage un semnal de alarmă privind efectele infecției cu Covid-19 în rândul copiilor. Potrivit șefului DSU, odată cu creșterea numărului de infectări a crescut și numărul copiilor care suferă de diabet de tip I. Astfel, în urma unor analize efectuate de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite s-a constatat că există o legătură direct proporțională între cele două afecțiuni.

„Vedem din ce în ce informații noi care apar, din păcate informația care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de diabet de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a explicat șeful DSU.

„Covid-ul nu e o boală simplă”

Raed Arafat a atras atenția asupra temerii părinților de a-și vaccina copilul, motivând că nu se cunosc efecte pe termen lungă, însă își asumă tacit anumite riscuri cu efect imediat asupra sănătății.

„Deci iată-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce tot timpul am avertizat şi am spus nu eu, ci lumea științifică a spus acest lucru: atenție, COVID-ul nu e o boală simplă, există așa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung și asta arată impactul COVID-ului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză şi confirmă ce este deja publicat, unul din aceste efecte este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1 TV.

Refuzarea vaccinării este o caracteristică a românilor

Raed Arafat susține că, în cele mai multe cazuri, diabetul dezvoltat la copiii nu se mai vindecă, iar acest lucru presupune un șir lung de griji și, implicit, riscuri. Șeful DSU a explicat că acest refuz al vaccinării este tipic pentru români, indiferent de dovezile științifice sau de scopul lui.

„Nu îl înțep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranță, se va înțepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viața. Odată pornită această complicație nu știm încă dacă este temporară, ea de regulă este permanentă. (…)

Nu trebuie să ne mire, pentru că la noi refuzăm și vaccinarea pentru rujeolă, refuzăm și vaccinarea pentru alte boli. Adică nu este o chestie care este caracteristică COVID-ului, este o chestie generală la noi refuzul vaccinării fără o motivare foarte clară științifică și faptul că ascultăm ce ne zice unul și altul care nu sunt deloc avizați în acest domeniu”, a mai explicat șeful DSU.

În concluzie, Raed Arafat îi îndrumă pe cetățeni să aleagă cea mai benefică formă de protecție pentru ei și, mai ales, pentru copiii lor. Din păcate, de multe ori, oamenii își fac griji pentru ce ar putea să se întâmple în viitorul îndepărtat, decât se se preocupe de prezent.

 

The post Raed Arafat, avertismentul care le dă fiori părinților. Ce afecțiuni pot dezvolta copiii după infecția cu Covid-19 appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă