Raed Arafat anunță transferul unor bolnavi de COVID-19 în Cehia și Danemarca - Câți români sunt tratați în spitale din străinătate

1 lună in urmă 29

Raed Arafat anunță transferul unor bolnavi de COVID-19 în Cehia și Danemarca Raed Arafat anunță transferul unor bolnavi de COVID-19 în Cehia și Danemarca

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că 4 pacienţi cu COVID-19 vor fi transferaţi sâmbătă și duminică în Danemarca şi Cehia. Până în prezent, 38 de români sunt tratați în străinătate, în spitale din patru țări. În același timp, șeful DSU a anunțat că România a primit oferte şi din alte ţări pentru pacienţi români cu COVID-19, iar acestea sunt analizate în prezent.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 17:03

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Pacienții bolnavi de COVID-19 care vor ajunge în Cehia și Danemarca în acest sfârșit de săptămână sunt din zona Mureş-Cluj şi din zona Bucureşti. 

„Am avut trei transferuri de pacienţi în Germania, luni, 6 pacienţi de terapie intensivă cu un avion al Forţelor Aeriene Germane, marţi, tot 6 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Române şi miercuri, tot 6 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Germane. În cursul următoarelor două zile urmează să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia. Avem acceptaţi doi pacienţi în Danemarca, doi pacienţi în Cehia, dacă totul este ok, transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine. Se perfectează bineînţeles deciziile, evaluarea pacienţilor, acceptarea lor şi când avem toate aspectele rezolvate se va executa transferul cu avioane ale Ministerului Apărării şi cu echipe SMURD din Bucureşti şi din Mureş, având în vedere că o parte din pacienţi sunt din zona Mureş – Cluj, şi cealaltă din zona Bucureşti”, a declarat Raed Arafat, vineri, în conferinţa de presă de la  Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), la Ciolpani.

Câți români bolnavi de COVID-19 sunt în spitale din străinătate pentru tratament

Germania - 18
Ungaria - 16
Polonia - 2
Austria - 2

Total - 38 de români bolnavi COVID-19 în spitale din străinătate

„La acest moment dintre pacienţii transferaţi la acest moment sunt în spitale la tratament 16 în Ungaria, 2 în Polonia, 2 în Austria şi 18 în Germania. Din păcate, au fost înregistrate şi decese care au fost anunţate”, a menţionat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă