Raed Arafat anunta masurile de crestere a numarului de paturi de terapie intensiva pentru pacientii cu COVID

1 lună in urmă 2

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat anunta ca doua unitati de terapie intensiva mobila vor fi amplasate pe langa doua spitale din Capitala, respectiv la Spitalul Sfantu Ioan si, cel mai probabil, la spitalul Victor Babes, cele doua adaugandu-se TIR-ului ATI cate functioneaza la Institutul Marius Nasta.

Arafat anunta de asemenea ca, in ultimele zece zile, aproape 500 de ventilatoare pentru ventilatie non-invaziva au fost trimise in sectiile COVID din interiorul spitalelor.

"Clar ca la acest moment exista posibilitate de crestere. Spre exemplu, la Iasi se redeschide spitalul de campanie, spitalul de la Letcani care a fost inchis dupa ce s-a linistit situatia pe durata iernii. La Bucuresti, pe langa unitatea mobila de terapie intensiva care este la Spitalul Marius Nasta, acum instalam una la Spitalul Sfantu Ioan si una, probabil, va fi instalata langa spitalul Victor Babes", a declarat Arafat.

El a explicat ca se iau aceste masuri "pentru ca locurile nu sunt suficiente". Conform lui Raed Arafat, "exista premise" si pentru cresterea capacitatii sectiilor de terapie intensiva din interiorul unor spitale.

Acesta a precizat ca in sectiile COVID au fost distribuite in ultimele 10 zile aproape 500 de ventilatoare pentru ventilatie non-invaziva.

"Au inceput colegii sa le instaleze. Deci exista mai multe masuri pe carele luam in acest moment si pe partea de suplimentare de dotare si pe partea de suplimentare de locuri ", a adaugat Raed Arafat.

Secretarul de stat in MAI a mentionat ca a semnat ordinele de detasare pentru mai multi medici si medici rezidenti care "pleaca in mai multe zone sa ajute".

Premierul Florin Citu a cerut duminica, la sedinta Comitetului National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI), in perspectiva unei intensificari a valului 3 al pandemiei de COVID-19, cresterea numarului paturilor ATI la 1.600 si ientificarea unor spitale care ar putea trata pacienti COVID-19, asigurarea echipamentelor de protectie si a stocurilor de medicamente, un plan pentru situatia in care va fi necesara detasarea cadrelor medicale, precum si continuarea in forta a vaccinarii. Citu subliniaza ca in Romania nu este o crestere accelerata a infectarilor cu noul coronavirus, dar masurile sunt luate din precautie.
CITESTE SI:

Ce a gasit un fost politist pe un camp dintr-o comuna din Olt: "Toti zeii norocului au fost cu mine"Rusia, deranjata de redenumirea parcului Tolbuhin din Bucuresti. Edilul din sectorul 2 vrea consultare publicaNoile buletine cu CIP, emise din 2 august. Acestea includ amprente, imaginea faciala si ne vor scapa de mersul la ghiseuReactii dure la noua coperta a revistei Charlie Hebdo. Regina apare sufocand-o cu genunchiul pe Meghan Markle, trimitere la uciderea lui George FloydMadalina Ghenea, fan infocat al unei echipe din Romania. "Cand eram mica umblam cu fularul lor prin casa"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă