Raed Arafat anunță că nu s-a discutat despre carantinarea Bucureștiului, însă măsurile actuale vor fi prelungite

3 săptămâni in urmă 1

Raed Arafat a dat asigurări că Bucureștiul nu va intra în carantină, însă vor fi prelungite restricțiile. Șeful DSU a precizat că va avea loc duminică o ședință la Prefectura București, unde se va decide prelungirea măsurilor actuale de gestionare a epidemiei.

Tot mai multe localități din Ilfov au intrat în carantină, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Întrebat de jurnaliști dacă pentru București se impune o astfel de măsurp, Raed Arafat a răspuns:

„Nu (nu va fi carantină în Bucureşti – n.r.). Mâine (duminică – .r.) va fi o şedinţă la Prefectura Bucureşti, dar este pe prelungirea măsurilor actuale, nu pe carantină (…). La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localităţi şi am semnat toate propunerile făcute pe baza datelor pe care le au, iar mâine Bucureştiul urmează să aibă şedinţă pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile şi care vor fi prelungite.”, a explicat Raed Arafat, sâmbătă, după ședința de la MAI, potrivit Mediafax.

Și Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat, vineri, că nu vor fi impuse noi măsuri în București, ci vor fi prelungite cele existente.

„Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi. Nu am stabilit încă ora”, a spus Alin Stoica, potrivit Agerpres.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că nu ia în calcul carantinarea Capitalei și nici impunerea unor noi restricții, potrivit G4Media.

Măsurile care vor fi luate pentru Bucureşti pentru următoarea perioadă, vor fi anunțate, duminică, după şedinţa comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă.

CMBSU a decis, pe 7 martie, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa COVID-19 de atunci, de peste 3 la mia de locuitori în Capitală.<br>

Potrivit ultimului bilanț rata de infectare în București a ajuns, sâmbătă, la 4,85 la mia de locuitori, în schimb aici au fost înregistrate cele mai multe cazuri.

În schimb, județul Ilfov a raportat o rată de infectare de 6,36 la mia de locuitori. Între timp, autoritățile au anunțat, sâmbătă, că alte patru localități din Ilfov intră din această seară în carantină.

Este vorba de localitățile ilfovene Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, care vor intra în carantină de sâmbătă seara, începând cu ora 22.00, informează Prefectura Ilfov. Măsura a fost luată de autorități în condițiile în care rata de infectare din cele patru localități se apropie de 7 la mia de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă