Raed Arafat: Acest TIR a funcționat luni de zile în Argeș. Toate unitățile mobile ATI sunt în garanție

1 lună in urmă 15

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că tragedia de la spitalul Victor Babeș, unde 3 pacienți au murit după ce s-a defectat instalația de oxigen de la unitatea mobilă ATI, s-a produs în urma creșterii presiunii oxigenului, dar că nu este cunoscut motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru. El a adăugat că acest TIR de terapie intensivă a funcționat timp de mai multe luni, fără probleme, în Argeș, și că toate unitățile mobile ATI sunt în garanție și „au fost verificate cam o dată la 2-3 luni”.

Aarafat a spus că presiunea oxigenului trebuie să fie în jur de 5,8 Bari, dar a crescut peste acest nivel. „Ventilatoarele sunt de fabricație americană, când presiunea depășește 6 Bari intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Asta se pare că s-a întâmplat azi, când ventilatoarele s-au oprit toate”, a spus Arafat într-o conferință de presă.

El a spus că la spital se afla un reprezentant al firmei care întreține ventilatoarele, care venise acolo dintr-un alt motiv, dar că acesta nu a vrut să intre în unitatea mobilă să ajute, deoarece acolo erau pacienți COVID.

„A preferat să rămână afară și să dea anumite indicații colegilor din TIR”, a spus Arafat.

El a adăugat că pacienții au fost trecuți pe ventilație manuală, dar trei dintre ei, aflați în stare gravă, au intrat în stop cardiorespirator.

„S-a întâmplat ce nimeni nu a dorit să se întâmple: unii pacienţi au intrat n stop, nu s-a reuşit să fie resuscitaţi, erau în stuaţie critică”, a precizat el.

Editor : Monica Bonea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă