Raed Arafat: 90% din cei decedaţi în terapie intensivă sunt persoane nevaccinate

1 săptămână in urmă 14

Autoritățile au anunțat joi, 13 ianuarie, că 441 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în secțiile de terapie intensivă, cu 24 mai mulți față de bilanțul din ziua precedentă, „o cifră importantă”, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. În acest context, oficialul a precizat că 90% dintre pacienții care mor la ATI sunt persoane nevaccinate anti-COVID-19, relatează Agerpres.

”Persoanele vulnerabile, chiar dacă este varianta Omicron, este posibil să aibă un impact asupra lor şi este posibil să ajungă şi la terapie intensivă. Şi revin şi la analizele făcute şi de INSP şi la statistici mondiale, care demonstrează că persoanele nevaccinate sunt cele care sunt cele mai vulnerabile să ajungă la terapie intensivă, iar mortalitatea este de 90% aproximativ la persoanele nevaccinate, care sunt în terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

Adică, mai bine zis, 90% din cei decedaţi în terapie intensivă sunt persoane nevaccinate, 10% sunt persoane vaccinate, în marea parte a lor cu comorbidităţi.

Raed Arafat:

Șeful DSU a mai precizat că se poate observa o creștere a numărului de persoane care se prezintă la unitățile de primiri-urgență și i-a îndemnat pe oameni să meargă și la centrele de evaluare dacă nu au forme grave de COVID-19.

”Unităţile de primiri urgenţe să fie destinate mai mult pacienţilor cu probleme respiratorii şi cu probleme care necesită într-adevăr investigaţii avansate şi intervenţii medicale avansate”, a adăugat Arafat.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că a fost aprobată o Hotărâre de Guvern care prevede înființarea a peste 230 de centre de diagnosticare și tratare a COVID-19, în toată țara.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă