Radu Voina îi cere demisia lui Alexandru Dedu: ”Ce ai făcut tu în două mandate? Mai ai nevoie de unul? Mai jos de atât nu ai unde să ne duci!”

1 lună in urmă 4

România a suferit duminică seara, în Sala Polivalentă din București, unul dintre cele mai mari eșecuri din istorie. Echipa pregătită de Rareș Fortuneanu a fost învinsă de obscura națională a statului Kosovo, o țară care a apărut pe harta handbalului în 2015! A fost o adevărată umilință, ”tricolorii” fiind depășiți clar, 30-25, de niște jucători care, mulți dintre ei sunt amatori, și joacă handbal în timpul liber!

Radu Voina, dublu campion mondial, component al generației de aur a handbalului românesc, crede că dezastrul în care a ajuns handbalul autohton este în mare măsură ”opera maestrului Alexandru Dedu”. ”Acum patru zile când am făcut egal în Kosovo, nu știam ce să zic. Am crezut că e un accident. Dar acum, că vine Kosovo și te bate la București, nu mai e o întâmplare”, spune Radu Voina. 

”A realizat numai proiecte mărețe! Mai are nevoie de patru ani!”

Radu Voina a fost dintotdeauna un critic al președintelui Dedu FOTO GSP

Radu Voina a fost dintotdeauna un critic al președintelui Dedu FOTO GSP

Radu Voina îi pune public câteva întrebări președintelui FRH, Alexandru Dedu, cel care nu mai vorbește cu presa și dă declarații doar prin agenția de PR plătită de federație! ”Domnule DEdu, ce ai realizat tu în două mandate în afară de a fi arogant, de a-ți bate joc de toți? Ai făcut ceva pentru România, că eu cred că nu! De ce la toate loturile naționale aduci străini? Avem antrenor cu portarii un spaniol, avem preparator fizic un francez!  Ne-ai adus în lumea a patra a handbalului! Mai jos de atât nu se poate”, spune foarte vehement Radu Voina. ”Dar românii sunt ciumați? Noi nu mai avem antrenori de portari? Spaniolul ăsta (n.r. Jaume Fort Mauri) e la toate loturile. Și portarii noștri au apărat două mingi în fața Kosovo! O mare realizare”, adaugă Radu Voina.

Și fostul mare handbalist continuă. ”Domnul Dedu ne-a anunțat că mai are nevoie de încă un mandat pentru a-și duce proiectele la bun sfârșit. Ar trebui trași la răspundere și cei care l-au pus politic. Pentru ce cheltuie banii publici?”, întreabă Voina. 

”Jucătorii <săracii> se gândesc numai la bani!”

După rușinea cu Kosovo, în handbal, Radu Voina spune că l-au sunat câțiva prieteni. ”Nu e o glumă. Mă întrebau unde e Kosovo pe hartă și dacă ăștia pe acolo fac handbal. Le-am spus că joace de vreo cinci ani!”

Echipa care a pierdut duminică în fața Kosovo FOTO Cristi Preda

Echipa care a pierdut duminică în fața Kosovo FOTO Cristi Preda

Nu-i menajează nici pe componenții naționalei. ”Să nu mai aud clișeul ăsta cu jucătorii săracii, nu au ce face! La pretenții, la bani sunt primii. Auzi, se duc cu charterul la Priștina! Cum mă, în lumea a patra te duci cu charterul”, întreabă fostul selecționer al naționalelor masculine și feminine. 

Apoi Radu voina e categoric: ”De la președintele Dedu și până la ultimul om din federație, toți să-și dea demisia! Să ne vedem lungul nasului. Cheltuiți banii degeaba pentru  niște rezultate mediocre. Așa nu se mai poate”, a încheiat Radu Voina. 

Naționala de handbal masculin a suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istorie și își ia adio de la Euro!Alexandru Dedu, acuzat că şi-a impus fiul la echipa națională de handbal! Tânărul Călin Dedu e rezervă la Poli Timişoara

Cu ce se ocupă în Anglia Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea. Serviciile sale nu sunt deloc ieftine

Libertatea

Playtech: Silvia Chifiriuc trece prin clipe cumplite. L-a găsit MORT în casă. Detalii de ultimă oră
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă