Radu Țincu, medic ATI Floreasca: „Încă nu este recomandată purtarea măștilor FFp 2 și 3 de către populație”

3 săptămâni in urmă 25

Masca FFp 2 și 3 încă nu este recomandată pentru populație. Foto/Profimedia Masca FFp 2 și 3 încă nu este recomandată pentru populație. Foto/Profimedia

Medicul Radu Țincu susține că încă nu au apărut studii de specialitate care să arate că măștile de înaltă protecție, cum sunt cele FFp 2 și 3, să fie purtate de către populație. Medicul spune că varianta Omicron dezvoltă forme ușoare ale bolii, de aici rezultând și o imunizare colectivă care ar putea duce la o finalizare mai rapidă a valului pandemic. 

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 21:35

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

„Avem mai multe categorii de măști. Cea simplă, cea chirurgicală și cele FFp2 și 3. Acestea filtrează până la 95%, cele chirurgicale 75%, în timp ce măștile din material textil oferă o protecție de sub 50%. Cele FFp 2 și 3 și cele chirurgicale au un sistem de protecție care împrăștie particulele. Totuși, nu este reocmandată purtarea măștilor FFp 2 și 3 de către populație. Specialiștii spun că odată cu varianta Omicron trebuie să crească gradul de protecție prin utilizarea măștilor. M-am uitat foarte atent pe ultimele studii și nu există niciun consens legat de recomandarea purtăii acestui tip de măști de către populația generala.

Înainte de Covid, tot personalul medical purta măști simple, odată cu apariția virusului se folosesc doar măști cu Protecție înaltă. Până acum, toate datele Omicron ne spun că este mai blândă decât Delta și afectează tractul respirator superior. În Franța, au scăzut internările, deci Omicron generează infecții mai simple. Nu este afectat nivelul de oxigenare al corpului, ci este vorba doar de crearea unui discomfort.

Era nevoie de un studiu legat de imunizarea colectivă, atât prin vaccinare, cât și prin trecerea prin boală. Așa știam pe ce valori începem valul 5. La acest moment, datele de imunizare colectivă iau în calcul persoanele vaccinate și cele declarate. Există un procent mare de populație care nu este ținută în observație. Datele arată că Omicron are forme ușoare, iar aici va interveni imunizarea colectivă și sfârșitul valului pandemic”, a declarat medicul Radu Țincu în emisiunea „100%”.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă