Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Eudcației: ”Nu ne dăm demisia, așteptăm să fim demiși”

1 lună in urmă 19

Secretarii de stat numiți de URS PLUS nu vor demisiona din funcții, a anunțat în această seară Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Eudcației, scrie Turnul Sfatului. ”Nouă ni s-a cerut să rămânem pe poziții. Nu ne vom da demisia până când într-un fel sau altul criza politică se va încheia sau până când premierul ne va elibera din funcție”, a declarat Radu Szekely pentru Turnul Sfatului.

Sibianul Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației în februarie 2021.  Fost consilier personal al fostului ministru PSD al Educației, Ecaterina Andronescu și este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu. A fost expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Dan Barna a anunțat că miniștrii USR PLUS vor demisiona la începutul săptămânii viitoare

”La începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS”, a anunțat vineri seară, Dan Barna, copreședintele USR PLUS. .

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat, vineri seară, la Parlament că au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu. ”Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș.

Foto: gov.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă