Radu Drăgușin, desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Juventus! Românul, favoritul experților și al fanilor

1 lună in urmă 1

Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

Serie A: Inter - Atalanta, 21:45, luni, Digi Sport 2

Radu Drăgușin, desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Juventus! Românul, favoritul experților și al fanilor

La ediția din acest an au votat 52 de experți (jurnaliști italieni, agenți FIFA, antrenori sau chiar fotbaliști activi). Drăgușin a obținut 311 puncte, devansându-i pe Nicolo Fagioli (264p), mijlocaș ofensiv de 20 de ani, promovat și el la seniorii lui Juve, și pe Elia Petrelli (206p), atacant de 19 ani, vândut la Genoa în ianuarie, pentru 8 milioane de euro.

A fost a șasea ediție a premiului "Giovani Bianconeri". Precedenții câștigători ai acestui premiu au fost Luca Clemenza, Pol Lirola, Moise Kean, Nicolo Fagioli și Hans Nicolussi Caviglia.

Fundașul român a încheiat tot pe primul loc și la sondajul realizat în rândul fanilor, unde a obținut 508 voturi. Pe podium au mai fost Nicolo Fagioli (72) și Filippo Ranocchia (51).

"Născut în Bucureștia (România), pe 3 februarie 2002, Radu Drăgușin a ajuns la Juventus la vârsta de 17 ani, în 2018, după ce și-a arătat calitățile în țara sa, la clubul Regal.

După ce și-a făcut un nume la echipa Primavera, Drăgușin a fost promovat imediat la echipa U23, cum care a început sezonul. Totuși, a fost rapid inclus de Pirlo în lotul primei echipe, debutând în meciul Juventus - Dinamo Kiev, din grupele Champions League.

Apoi a apărut în Serie A, pe 13 decembrie, la meciul Genoa - Juve 1-3, dar și în două meciuri din Cupa Italiei, cu Genoa și Spal", a fost prezentarea făcută de italieni lui Radu Drăgușin.

De ce ezită Radu Drăgușin să semneze prelungirea contractului cu Juventus

Radu Drăgușin a fost din nou rezervă la Juventus în victoria cu 3-1 în fața lui Lazio, împărțind banca cu Cristiano Ronaldo, care a intrat pe final. 

Iar presa din Italia dezvăluie că tratativele pentru prelungirea contractului său cu campioana Italiei au intrat în impas. Asta chiar dacă cele două părți negociază deja de luni bune.

Cei de la SportMediaset susțin că fundașul de 18 ani ezită să semneze noua înțelegere deoarece este atras de alte oferte. Drăgușin rămâne jucător liber în vară, un mare avantaj pentru cluburile care se interesează de el. 

Mai mult, Drăgușin s-ar fi așteptat ca Andrea Pirlo să-i ofere mai multe șanse să joace după ce a fost chemat la prima echipă.

Acum, italienii cred că românul ar putea schimba campionatul - cele mai bune oferte vin din Bundesliga de la RB Leipzig și Wolfsburg, deși este în atenția mai multor cluburi din Premier League, precum Newcastle, Wolverhampton și Crystal Palace.    

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă