Rădoi, prima reacție după articolul din GSP: „Știu foarte bine ideile lui Reghe, rapoartele confirmă!”

1 lună in urmă 18

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021, 17:15 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 17:32

Azi, la conferința de presă premergătoare meciului cu Liechtenstein, Mirel Rădoi a detaliat declarația de la finalul meciului cu Islanda (2-0) despre Jovan Markovic. Selecționerul a spus după victoria de la Reykjavik că atacantul Universității Craiova e obosit, motiv pentru care Gazeta a analizat situația fotbalistului de 20 de ani.

  • România - Liechtenstein se joacă duminică, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.

„O să fiu cât mai scurt. După ce a expirat împrumutul la Clinceni, a revenit la Craiova, apoi a slăbit foarte mult într-o perioadă scurtă, e într-un proces de dezvoltare pe care cei de la Craiova l-au hotărât. S-a schimbat staff-ul la echipa de club, eu știu foarte bine ideile lui Reghe. 

Putem vedea cu toții că jucătorii Craiovei au acum reacție după pierderea mingii, stau cât mai mult timp în terenul adversarei, sunt foarte agresivi. Markovic, în procesul ăsta, neavând foarte multe minute în trecut, slăbind foarte mult, a intrat într-un ritm intens, chiar dacă n-a fost decât în două jocuri integralist.

Rapoartele arată că e foarte obosit și trebuie să avem grijă cu el. Nu vrem să avem o situație similară cu ce s-a întâmplat la Drăguș și Alibec (n.r. - accidentați). Asta nu înseamnă că Markovic va juca puțin, sau doar pe final, dar trebuie să avem griijă cât și cum va juca”, a declarat Rădoi.

 „Nu vreau să risc”

ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN

Decizie importantă luată de Rădoi înainte de meciul cu Liechtenstein: „Nu vreau să risc”

„Liechtenstein e o echipă ciudată, trebuie să fim atenți” » Ce îl neliniștește pe Rădoi înaintea următorului meci din preliminarii

Markovici n-a făcut nimic, dar gâfâie

Rădoi a spus la conferința de după meci că tânărul atacant al Craiovei e epuizat, dar cifrele arată că el mai mult a stat pe teren: a jucat doar 15 minute, n-a tras spre poartă, a pierdut un număr-record de baloane, a câștigat extrem de puține dueluri și n-a driblat pe nimeni.

„Victoria a venit cu sacrificii mari. Denis Drăguș s-a accidentat ieri la antrenament, Alibec, azi, Tănase, pe care îl puteam folosi număr 9 fals, ne lipsește. Vedem ce soluții avem ca atacant, pentru că și Markovici se simte cam obosit”. Declarația îi aparține lui Mirel Rădoi și a fost făcută la 30 de minute după finalul confruntării cu Islanda.

Dacă în privința lui Drăguș, Alibec și Tănase lucrurile sunt clare din perspectiva accidentărilor pe care le-au suferit, anunțul făcut în privința fotbalistului Universității Craiova a surprins total.

  • În primul rând fiindcă el a fost folosit extrem de puțin la Reykjavik. A intrat în minutul 76, în locul lui Alibec. Deci a evoluat în jur de 15 minute! Mult sub 20% din cât durează un meci de fotbal. 
  • În al doilea rând, cifrele lui de joi seară sunt departe de a arăta că a reușit ceva ieșit din comun, ca prezență și realizări în joc. Deși a fost introdus tocmai pentru a juca rolul lui Alibec, de a ține de baloane și de a se impune în disputele fizice cu adversarii, Markovici a pierdut aproape toate duelurile pe care le-a avut. 

A bifat doar 14% dueluri câștigate, fiind la acest capitol cel mai slab de pe teren, lângă el clasându-se Albert Gudmundsson, cu un procent de 15%.

 „Știu foarte bine ideile lui Reghe, rapoartele confirmă!”

Jovan Markovici

Markovici, cel mai slab cu Islanda

În plus, Markovici a irosit un număr incredibil de mare de baloane. A pierdut 6 mingi în doar 15 minute, un volum identic cu cel al lui Alibec, care însă a stat pe teren 75 de minute, și de două ori mai mare decât Man, care a jucat, de asemenea, 75 de minute. 

Chiar dacă e un fotbalist tehnic, atacantul oltenilor a fost modest și în privința driblingurilor. Chiar zero barat: nu doar că n-a reușit niciun astfel de procedeu, dar nici măcar n-a avut vreo tentativă în acest sens. 

Zero pe linie a avut și ca șuturi spre poartă, dar și la capitolul recuperări. Iar concluzia e una devastatoare pentru el: singurul jucător folosit de Mirel joi care n-a atins nivelul de 200 de puncte în indexul InStat, media tuturor realizărilor și nerealizărilor unui fotbalist cât timp se află pe gazon.

Top 5 cei mai buni „tricolori”

Fotbalist Index InStat
N. Stanciu 319
Nedelcu293
Chiricheș292
Man 284
Cicâldău282

Top 5 cei mai slabi „tricolori”

FotbalistIndex InStat
Markovici199
Sorescu231
Alibec233
Nedelcearu246  
Camora 248

Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul lui Alibec: „A fost foarte bun, mi-a plăcut!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Meciul României din Islanda, lider detașat la audiențe » Câți români au vizionat victoria „tricolorilor” de la Reykjavik

Denis Alibec, disperat după accidentarea din Islanda - România: „Nu duc 3 luni! Fac prevenție, dar degeaba”

Playtech: IREAL! Descoperirea care poate salva omenirea de covid! Antidotul șoc pe care l-au găsit specialiștii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă