Rădoi, despre pariul Enes Sali: „La vârsta lui e peste Gică Hagi, Balaci și Dobrin!”

2 săptămâni in urmă 7

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021, 19:00 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 19:00

Mirel Rădoi spune că l-a convocat pe Enes Sali după ce a ajuns la concluzia că puștiul de la Farul a avut un impact mai mare în fotbalul românesc, la 15 ani, decât legendarii Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin.

Mirel Rădoi a explicat azi, într-o conferință de presă online, criterile care au stat la baza convocării puștiului-minune Enes Sali, de la Farul, la doar 15 ani și 9 luni. "Securizarea lui este unul dintre motive, dar nu singurul", a explicat selecționerul. Canada și Turcia stau la pândă.

Rădoi a precizat că Sali este un jucător pe care în momentul de faţă România nu îşi permite să îl piardă. Și a explicat de ce.

Mirel Rădoi: „Nu ne permitem să-l pierdem pe Enes Sali”

„În toată această perioadă am adunat informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivelul fotbalului românesc. Ne-am raportat la Gică Hagi, la Ilie Balaci, la Nicolae Dobrin, la Sorin Cârțu și alții. De asemenea, ne-am interesat cum arătau la vârsta lui Sali jucători la feI de talentați, precum Ianis Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man, Florinel Coman, Florin Tănase. 

Până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa de mare cum l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă”.

Enes Sali poate fi al doilea cel mai tânăr internațional al lumii din toate timpurile! Ce scriu jurnaliștii iberici despre puștiul convocat de Rădoi

ROMÂNIA - ISLANDA

Enes Sali poate fi al doilea cel mai tânăr internațional al lumii din toate timpurile! Ce scriu jurnaliștii iberici despre puștiul convocat de Rădoi

Noi, staff-ul, am decis să-l convocăm pe Sali! Nu ne-a impus Federația. În mod normal, el va trebui să joace trei meciuri pentru România, și noi nu avem deocamdată decât două. În funcție de rezultat, vedem dacă îl putem introduce. Am discutat cu Hagi şi cu staff-ul de la Farul în privinţa lui, pentru că este totuși un copil şi să nu-l suprasolicităm
Mirel Rădoi, selecționer România

Gică Hagi era la Luceafărul la 15 ani

Gică Hagi (56 de ani), considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, a atras atenția de la primele turnee pentru copii la care a participat cu echipa Pescăruşul Casa Pionierilor din Constanţa. La 11 ani, Hagi a fost declarat cel mai tehnic jucător la Cupa Speranțelor. 

Trei ani mai târziu avea să fie inclus în proiectul Luceafărul, echipa creată de FRF cu rolul de a-i pregăti pe cei mai talentați fotbaliști din țară. Inițial, Hagi a refuzat și a fost suspendat un an. A continuat să joace pe fals la Farul, iar la 15 ani a ajuns în cele din urmă la Luceafărul. Hagi a fost promovat la prima reprezentativă de Mircea Lucescu, la 18 ani, fără a mai trece pe la lotul de tineret. A debutat cu Norvegia, la Oslo, pe 10 august 1983.

JucătorDebut Divizia ADebut naționalăSelecții/goluri
Gică Hagi17 ani18 ani, 6 luni125/35
Nicolae Dobrin14 ani, 10 luni18 ani, 9 luni48/6
Ilie Balaci16 ani17 ani, 6 luni69/8
Sorin Cârțu21 de ani24 de ani7/0
Ianis Hagi16 ani20 de ani22/2

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Nucleu mixt la națională » Ce echipă lasă Mirel Rădoi în urmă + Cum poate arăta primul „11” cu Islanda

FRF anunță ce urmează dacă pleacă Rădoi: „Astfel, continuitatea s-ar face mai ușor”

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă s-a VACCINAT anti-covid!?! DOVADA care e virală în online: 'Are pe conștiință morțile a mii de oameni'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă