Radamel Falcao s-a întors în La Liga după 8 ani! Anunțul oficial al lui Rayo Vallecano

1 lună in urmă 22

  • Preliminarii CM: Cipru - Rusia, sâmbătă, ora 19:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Ucraina - Franța, sâmbătă, 21:45, Digi Sport 1

Atacantul ar fi semnat un contract pe două sezoane cu echipa nou-promovată în Primera Division. 

”El Tigre” a ajuns la Rayo Vallecano din postura de jucător liber după ce și-a reziliat contractul cu Galatasaray, echipă care nu mai putea să-i achite salariul din cauza unor probleme financiare. 

Radamel Falcao se întoarce în Spania după 8 ani - el a lăsat amintiri superbe fanilor lui Atletico Madrid, echipă pentru care a marcat 70 de goluri în 91 de partide și cu care a cucerit Europa League (fiind golgeterul competiției cu 12 reușite), Supercupa Europei și Cupa Spaniei.

De altfel, în 2012 a fost pe locul 5 în ierarhia Balonului de Aur. 

Noua sa echipă, Rayo Vallecano, ocupă locul locul 10 în La Liga, cu 3 puncte după 3 etape.

Povestea aparte a echipei spaniole care e ”diferită de oricare în Europa”, unde Digi tocmai a devenit sponsor principal

Digi a devenit sponsor principal al legendarului club Rayo Vallecano, mutare confirmată atât de conducerea clubului iberic, cât și de CEO-ul companiei în Spania, Marius Vărzaru.

”Gruparea Franjirrojos va debuta cu logo-ul partenerului nostru pe tricouri la meciul cu Tenerife”, au transmis oficialii de la Rayo, într-un comunicat postat pe site-ului clubului.

Rayo Vallecano, echipa diferită a Europei

”Proiectul acesta e o sursă de mândrie pentru noi. E un mod de a arăta sprijinul pentru echipă, pentru fani, cât și pentru locuitorii din Vallecas (n.r. - cartier madrilen)”, a spus Marius Vărzaru, citat de Rayo.

Fondat în 1924, clubul din Vallecas are o istorie aparte. Deși este tehnic din Madrid, gruparea nu se identifică drept una din capitală. Provenită dintr-unul dintre cele mai sărace cartiere madrilene, unul ticsit istoric cu imigranți și muncitori, Rayo și-a făcut un nume datorită politicilor sale sociale.

Din punct de vedere sportiv, ”los franjirrojos” au pendulat între prima și a doua ligă spaniolă, câștigându-și renumele de formație spectaculoasă, care marchează mult, dar și încasează destule goluri. Rayo Vallecano îmbracă tricouri ca ale celor de la River Plate și Atletico Madrid, cu ultima formație având relații extrem de apropiate.

  • Răzvan Raț e singurul român care a jucat pentru Rayo Vallecano, în 2014
  • 18 sezoane a jucat Rayo în La Liga

Cultura fanilor lui Rayo și simbolul Agbonavbare

Cultura fanilor lui Rayo este una care i-a adus clubului din Vallecas suporteri din întreaga lume. Susținătorii echipei, ”săraci, dar mândri”, se declară fățiș împotriva rasismului și a xenofobiei de orice fel, iar în timpul partidelor jucate acasă creează o atmosferă tipic sud-americană.

În 2017, fanii ”los vallecanos” au anulat împrumutul lui Roman Zozulya la echipă, pe motiv că acesta are simpatii naziste, pentru gruparea Pravyi Sektor. De altfel, nu l-au uitat pe ucrainean nici la final de 2019, la un meci cu Albacete, când l-au fluierat copios.

Un personaj legendar al clubului este fostul portar nigerian Wilfred Agbonavbare, decedat în 2015, la 48 de ani, din cauza unui cancer. Africanul a apărat poarta lui Rayo între 1990 și 1996, ajungând în prima ligă cu cei din Vallecas. La moartea sa, suporterii s-au mobilizat și au strâns bani pentru copiii nigerianului. Mai mult, o secțiune din stadion e numită azi după Agbonavbare.

”Cred că Rayo e diferită de orice echipă din Europa. Sunt ultima echipă de cartier a continentului”, spunea Robbie Dune, un jurnalist irlandez care i-a dedicat o carte grupării din Vallecas, îndrăgostit de spiritul clubului.

Etichete: radamel falcao , radamel falcao atletico , radamel falcao rayo vallecano , radamel falcao galatasaray
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă