Rachetele testate de armata nord-coreeană s-au prabușit în apele teritoriale ale Japoniei

1 săptămână in urmă 9

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 21:32

78 citiri

Rachetele testate de armata nord-coreeană s-au prabușit în apele teritoriale ale Japoniei

Rachetele balistice testate miercuri, 15 septembrie, în Coreea de Nord, au căzut în apele teritoriale japoneze, anunţă Guvernul de la Tokyo.

Armata nord-coreeană a lansat, miercuri, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în cadrul unui test. Rachetele au parcurs 800 de kilometri, atingând altitudinea maximă de 60 de kilometri.

Ministerul nipon al Apărării a anunţat ulterior, conform postului public NHK, că rachetele nord-coreene au căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei.

Departamentul de Stat american a condamnat vehement, potrivit agenţiei Reuters, testele balistice efectuate de Coreea de Nord, denunţând încălcarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite şi generarea de riscuri la nivel regional.

În paralel cu testele Coreei de Nord, armata sud-coreeană a testat, în premieră, o rachetă balistică lansată de la bordul unui submarin. „Coreea de Sud are suficiente mijloace de disuasiune pentru a răspunde oricând la provocările Coreei de Nord", a declarat preşedintele Moon Jae-In, conform BBC.

Citeste si:

Provocare la adresa armatei americane. Un submarin al Chinei și-a schimbat cursul către principala bază militară a SUA din Pacific

Un submarin suspect a fost identificat la nord de Okinawa, principala bază militară a Statelor Unite ale Americii în Pacific. Baza se află pe teritoriul japonez, iar niponii, care au...

 Reprezintă ''ameninţări'' pentru vecinii săi

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă "rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune" în weekend, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP. Pentagonul a...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă