Qinwen Zheng, revelația turneului Melbourne Summer Series 1. Cinci detalii despre adversara Simonei Halep

2 săptămâni in urmă 14

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 17:30, Digi Sport 1

  • Bundesliga: Bayern Munchen - Borussia Monchengladbach, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Simona Halep - Qinwen Zheng, LIVE VIDEO, sâmbătă, 04:00, Digi Sport 2, la Melbourne Summer Set 1

Qinwen Zheng este revelația turneului de la Melbourne. A venit din calificări și a câștigat cinci meciuri. Trei dintre partide au fost decise în set decisiv (6-3, 1-6, 7-5 cu Bernarda Pera, 4-6, 6-2, 6-3 cu Mai Hontama, 5-7, 6-3, 6-4 cu Vera Zvonareva).

În sferturi, Qinwen Zheng a învins pe croata Ana Konjuh (67 WTA), scor 7-6 (1), 7-6 (6), după mai bine de două ore de joc.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Qinwen Zheng, aproape de Top 100 WTA

Sporturile extreme și ingineria de precizie se întâlnesc azi de la ora 22:00. Ia-ți doza de adrenalină de pe DIGI World și din DIGI Online!

În 2021, Qinwen Zheng a făcut un salt de 140 de locuri în clasamentul WTA. Cea mai bună clasare din carieră este locul 125 mondial. În 2020, se afla pe locul 630 în lume.

Sportiva din China n-a câștigat niciun trofeu WTA în carieră, dar are șapte titluri ITF în palmares.

Astăzi, site-ul WTA a adus-o în prim-plan pe Qinwen Zheng și a prezentat cinci detalii despre viața și cariera ei.

1) A practicat mai multe sporturi în copilărie, până să aleagă tenisul, la vârsta de șase ani.

“Eram grasă când eram mică și mă îmbolnăveam des. Părinții mei mi-au spus să fac sport și să aleg unul. Am încercat badminton, baschet, tenis. Am ales tenisul pentru că îmi plăcea sentimentul de a învinge o adversară”, a spus Zheng.

 2) Se antrenează în Spania cu un fost jucător de top 100 ATP

Qinwen Zheng este antrenată de către Pere Riba, fost tenismen spaniol care a ocupat locul 65 ATP. Sportiva din China se pregătește la Barcelona.

3) Face parte dintr-o generație talentată de jucătoare din China

Qinwen Zheng este considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare de tenis din China, alături de Wang Xinyu (101 WTA) și Wang Xiyu (131 WTA).

4) Idolul ei este Roger Federer

Qinwen Zheng îi apreciază pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, dar elvețianul i-a fost sursă de inspirație.

5) Vrea să încheie anul 2022 în Top 30 WTA

“Știu că este dificil să ajung în Top 30 WTA, dar sunt încrezătoare că am nivelul necesar pentru a ajunge acolo. În acest moment, vreau doar să iau meci cu meci, punct cu punct”, a spus Qinwen Zheng.

Simona Halep, un model pentru Qinwen Zheng

Tânăra sportivă din China a dezvăluit că Simona Halep a reprezentat un model și o sursă de inspirație pentru ea, prin prisma atitudinii arătate de către româncă pe teren.

"Este o jucătoare foarte bună. Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare. Voi da tot ce am mai bun mâine şi cred că am nivelul necesar pentru a câştiga, aşa că trebuie să cred în mine. Nu mă gândesc că adversara este Simona. Trebuie doar să mă concentrez pe ce am eu de făcut și să încerc să merg înainte şi să câştig acest meci", a declarat Qinwen Zheng, potrivit WTA Insider.

Etichete: semifinale , wta , simona halep , melbourne , melbourne summer series , qinwen zheng

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă