Putin, discurs patriotard după anunțul privind mobilizarea: “Soldații noștri luptă cu vitejie de dragul oamenilor din Donbas”

4 zile in urmă 48

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, în cadrul unui discurs rostit la un eveniment care a marcat împlinirea a 1.160 de ani de la nașterea statului rus și în care i-a lăudat pe soldații care luptă în Donbas, că este „periculos” pentru Rusia să își „slăbească suveranitatea” și că țara nu va ceda „la șantaj și amenințare” din partea Occidentului, informează CNN.

„În cei 1.160 de ani, am învățat că este periculos pentru Rusia să își slăbească suveranitatea chiar și pentru o clipă. În aceste perioade, însăși existența Rusiei a fost pusă în pericol. Nimeni nu ne va mai vedea făcând aceeași greșeală din nou”, a declarat liderul de la Kremlin, în contextul în care invazia rusă în Ucraina durează deja de aproape șapte luni.

„Nu vom ceda la șantaj și intimidare și nu ne vom pierde niciodată suveranitatea. O vom consolida și ne vom dezvolta țara. Suveranitatea este o garanție a libertății fiecărei persoane și a tradiției noastre. Oamenii nu se pot simți liberi, cu adevărat liberi, dacă patria-mamă Rusia nu este liberă”, a continuat președintele rus.

Putin a vorbit, de asemenea, despre unitate „în fața unei amenințări comune”.

„Respectul pentru familie, dragostea pentru copii – acesta este fundamentul puternic al valorilor noastre, cum ar fi compasiunea și dorința de a căuta bunăstarea, nu doar pentru tine însuți, ci pentru toată Rusia, și de a ne ridica împreună în fața unei amenințări comune pentru prietenii noștri, pentru patria noastră”, a adăugat Putin.

„Acum, în cursul operațiunii militare speciale, eroii noștri, soldații și ofițerii, voluntarii noștri dau dovadă de aceste valori umane, cele mai înalte. Ei luptă cu vitejie, ca frații, de dragul oamenilor din Donbas”, a mai spus liderul rus, referindu-se la războiul din Ucraina.

„A fi patriot este însăși natura Rusiei”, a afirmat el.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Putin a anunțat mobilizarea parțială imediată a cetățenilor ruși și a făcut aluzie la utilizarea armelor nucleare, în contextul conflictului militare din țara vecină.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă