Putin a trimis camioane de recrutare pe străzile din Rusia. Ce salariu primesc voluntarii care merg pe front

6 zile in urmă 33

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 16:10

251 citiri

Armata rusă foloseşte camioane de recrutare pentru a atrage voluntari, cărora le oferă salarii de aproape 3.000 de dolari pe lună drept stimulent, transmite Reuters.

O unitate specială a staţionat sâmbătă un astfel de camion într-un parc central din oraşul Rostov, din sudul Rusiei şi a îndepărtat părţile laterale pentru a dezvălui un birou mobil.

Soldaţii în uniforme de camuflaj şi măşti negre şi-au arătat armele trecătorilor interesaţi şi au împărţit broşuri color intitulate ”Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui bărbat adevărat”.

Nici Rusia, nici Ucraina nu-şi dezvăluie pierderile militare, pe care agenţiile de informaţii occidentale le estimează la zeci de mii de ambele părţi.

Moscova nu a actualizat numărul oficial al morţilor din 25 martie, când a anunţat că 1.351 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 3.825 au fost răniţi.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel naţional pentru a-şi consolida forţele.

Dar lansarea campaniei de recrutare arată că Moscova are nevoie de mai mulţi sodați.

Ofiţerul responsabil de camionul din Rostov a declarat că ruşii şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care au cel puţin studii liceale, vor fi eligibili.

”Cetăţenii cu mentalitate patriotică aleg să semneze contracte pe trei sau şase luni pentru a participa la operaţiunea militară specială”, a spus maiorul Serghei Ardaşev, promiţând pregătire pentru toată lumea.

Salariul minim lunar oferit este de 160.000 de ruble (2.700 de dolari), adică de aproape trei ori mai mare decât media naţională.

Un potenţial recrut este muzicianul Viktor Iakunin, care a spus că a fost întotdeauna atras de ideea serviciului militar şi acum strânge documentele necesare.

”Mi-ar plăcea să servesc în trupele aeriene. Părinţii mei m-au crescut încă din copilărie pentru a-mi iubi patria, pentru a proteja lumea rusă. Cred că puterea este cu noi”, a spus el.

În interiorul camionului, Iakunin s-a aşezat cu Ardaşev, care i-a spus că următorul pas va fi un examen psihologic. Dacă va trece de asta, va exista un test fizic de viteză, forţă şi rezistenţă. Dacă totul va merge bine, Iakunin ”ar ajunge la o unitate militară, se va înscrie într-o anumită divizie şi din acel moment va începe serviciul militar”.

Citeste si:

 ”Aș vrea ca mama lui să-l fi înecat în cristelniță!”

Oamenii din satul Verbivka, aflat la câțiva kilometri de Balaklia, oraș din Harkov recent recuperat de ucraineni, au povestit îngroziți despre traumele suferite în cele șase luni de...

Fenomen bizar după atacul rușilor în orașul natal al lui Zelenski. Râul Inhuleț, ”însângerat” FOTO

Apa râului Inhuleț a devenit roșie, la o zi după atacul cu rachete al Rusiei asupra orașului natal al președintelui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog. Mai multe rachete au fost lansate asupra...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă