Putem visa la o calificare directa la Mondial! Reactia INCREDIBILA a lui Stoichita dupa tragerea la sorti a grupelor din preliminarii

2 luni in urmă 8

Romania a fost repartizata in grupa J a preliminariilor pentru Mondialul din 2022. 

"Tricolorii" vor juca impotriva echipelor nationale din Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia si Liechtenstein. 

Dupa tragerea la sorti a grupelor din calificarile la Campionatul Mondial din Qatar, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichita, a declarat ca Romania are sansa de a se clasa pe locul 2, ceea ce ar insemna calificarea la baraj. 

"Nu e cea mai rea grupa pentru noi. Daca bati echipele de sub tine, iti castigi dreptul la baraj. Trebuie sa castigi puncte cu formatiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda si Macedonia de Nord, sigur. 

Islanda e intr-o schimbare de generatie, vor aparea 4-5 jucatori noi fata de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoastem, iar Macedonia de Nord, intr-adevar, este o surpriza acum pe plan european, fiind calificata la Euro. 

Sa vedem si cum e tintarul partidelor. Conteaza, de exemplu, sa nu ai meci in Islanda intr-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate in perioada urmatoare.

Am incredere ca putem obtine locul 2, trebuie sa revina la un moment dat si normalitatea in fotbalul din Romania. Si, de ce nu, putem visa chiar la o calificare directa, desi Germania este favorita certa, trebuie sa o spunem", a declarat Mihai Stoichita, potrivit GSP. 

Din grupe, ocupantele primelor pozitii se califica direct la turneul final, in timp ce echipele de pe locurile secunde vor merge la baraj, alaturi de cele mai bune doua castigatoare de grupe din Nations League, pentru a obtine unul dintre cele 3 locuri la competitia din Qatar. 

Calendarul preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar:

- 24-31 martie 2021 - 3 meciuri

- 1-8 septembrie 2021 - 3 meciuri

- 8-12 octombrie 2021 - 2 meciuri

- 11-16 noiembrie 2021 - 2 meciuri

- 24-25 martie 2022 - baraje intr-o singura mansa

- 28-29 martie 2022 - baraje intr-o singura mansa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă