Puștoaica minune din voleiul românesc doboară record după record. Acum joacă la 17 ani prima finală europeană

2 luni in urmă 1

Atât de tânără și deja cu o finală europeană la orizont! Alexia a avut o contribuție importantă la calificarea echipei ei, Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, în ultimul act al Challenge Cup, după două victorii în zile consecutive în fața altei formații din Turcia, THY Istanbul, ambele cu 3-2. "Mă simt minunat având în vedere că va fi prima finala în Challenge Cup pentru mine, încă este greu de crezut că am reușit o așa mare victorie", a spus Căruțașu pentru Gazetă la scurt timp după disputarea meciului retur de miercuri.

În prima partidă, cea de marți, ea a jucat impresionant, adunând nu mai puțin de 47 de puncte! Următoarea în statistica zilei a fost Madison Rishel, de la THY, cu doar 23. Cum a fost această înfruntare pentru tânăra în vârstă de doar 17 ani? "A fost meciul vieții mele, recordul meu de puncte. Mă bucur că am putut să realizez o asemenea performanță. Deocamdată mă bucur de ea, dar cu siguranță la fiecare meci voi da totul, până la urmă rezultatul echipei conteaza, nu punctele pe care le face un singur jucator", a mărturisit ea.

Emoții la fiecare meci

În retur, a strâns 27 de puncte, semn că adversarele și-au luat măsuri. "E normal, așa cum face fiecare echipă", a explicat Alexia. "Aceste 27 de puncte au fost greu de făcut împotriva celor de la Turkish Airlines, care ne-au creat foarte multe probleme, au jucat minunat, chiar dacă au venit după 14 zile de carantină, și de aceea vreau să le felicit!". Adversarele deja o privesc pe adolescentă ca pe un pericol. "Așa va fi mereu, dar trebuie să schimb stilul jocului meu și al echipei la fiecare meci ca să putem trece de oponente", admite Căruțașu.

Alexia e stângace și are un atu în plus pe teren FOTO CEV

Alexia e stângace și are un atu în plus pe teren FOTO CEV

Se poate gândi deja la finala cu Volei Alba Blaj, tot o echipă din România! Vor fi emoțiile mai mari pentru ea? "Emoții sunt la fiecare meci, noi trebuie să ne facem treaba, să ne pregătim și să dăm tot ce putem", oferă jucătoarea o idee despre cum va fi tratat ultimul act al competiției. "Blaj au echipă de sârboaice, ele fiind foarte bune și cu experiență! Dar, repet, ne vom pregăti și antrena, iar dupa vom vedea rezultatul". Se aude deja, spune Alexia, că bașkanii au pregătit prime speciale, "dar mai întâi să luăm cupa", precizează ea.

Direct la antrenamente

Pandemia cu virusul SARS-CoV-2 a afectat campionatul Turciei, implicit și echipa Alexiei, Sistem9 Yeșilyurt Istanbul. "Am avut și noi perioada noastră în care am stat în carantină timp de 14 zile, iar după aceea am intrat direct la antrenamente și meciuri tari", a detaliat Căruțașu. "A fost destul de greu, dar nu aveam încotro". Nu a mai venit în România din vară, "dar mi-am făcut de lucru aici având multe antrenamente și meciuri. După ce se termină sezonul, voi merge acasă pentru lotul național".

O va rechema Vakifbank?

Tânăra a ajuns în 2019 în campionatul Turciei, după ce Giovanni Guidetti, antrenorul de la Vakifbank Istanbul și al naționalei, a remarcat-o la Campionatul Mondial sub 18 ani. Ea avea doar 16 și, după o vreme, împreună cu alte patru jucătoare și cu antrenorul secund, a ajuns la Yeșilyurt. "M-a ajutat mult, am fost titulară, am jucat și încrederea mea a crescut", povestea Alexia pentru Gazetă vara trecută. Echipa a încheiat campionatul pe locul 5, iar acum se pregătește de finala Challenge Cup. O va rechema Vakifbank din vară? "Rămâne de văzut", spune scurt jucătoarea.

EXCLUSIV CSM Târgoviște își aduce antrenor de 5 stele! Două obiective serioase impuse de conducereCSM Volei Alba Blaj este din nou într-o finală europeană

Prin ce a trecut protejatul lui Alex Velea la orfelinat: „Nu știam că sunt băiat.„ Ce le făceau la dușuri

Libertatea

Playtech: ADEVĂRUL despre tehnologia mRNA din vaccinul Pfizer. Biochimista care l-a dezvoltat a spus tot
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă