Puștiul căruia i-au lipsit câțiva centimetri pentru a deveni eroul celor de la UTA! Ce s-a întâmplat în meciul cu CFR Cluj

2 săptămâni in urmă 10

Săptămână specială, plină de emoții pentru Marcel Mercioiu. Atacantul de 18 ani crescut de Academia UTA a debutat la prima echipă, primind un tricou de titular în disputa de tristă amintire de la Filiași, din 16-imile Cupei României, pentru ca duminică seară să primească primele minute și în Liga 1, în eșecul (0-1) cu CFR Cluj.

Tânărul fotbalist arădean a pășit pe iarba arenei „Francisc Neuman” în minutul 88 al confruntării cu campioana CFR Cluj, înlocuindu-l pe fundașul Vukcevic

Una dintre ocaziile UTA-ei contra campioanei i-a aparținut chiar lui în al treilea minut de prelungire. UTA Arad – CFR Cluj, 0-1, gol Chipciu.

Puștiul căruia i-au lipsit câțiva centimetri pentru a deveni eroul celor de la UTA! Ce s-a întâmplat în meciul cu CFR Cluj

Hora a centrat din stânga, iar Marcel Mercioiu a reluat cu capul în bara din stânga lui Bălgrădean.

Mingea i-a revenit lui Antal, care a tras – însă – mult peste poartă.

„Pe plan personal au fost zile intense speciale. Am debutat la prima echipă și aceasta a devenit cea mai mare realizare a carierei mele, de până acum. Ca arădean tot ce-ți poți dori de mic ca fotbalist este să joci pentru UTA. Părinții mi-au spus că sunt mândri de mine, prietenii m-au felicitat.

Apoi, bineînțeles, cele două înfrângeri m-au întristat puțin, mai ales cea de la Filiași unde nu aveam voie să pierdem. De fapt, nici cu CFR Cluj nu trebuia să ieșim înfrânți de pe teren la cum s-a jucat meciul și la câte ocazii clare ne-am creat” a declarat Mercioiu, după meciul UTA Arad – CFR Cluj, 0-1.

„Vă dați seama ce ar fi însemnat pentru mine un debut în Liga 1 cu gol, chiar împotriva campionilor”

Atacantul care a profitat și de accidentarea croatului Dangubic, cel de-al doilea vârf din atacul lui Balint, după Hora, a completat:

„Am văzut când a pornit mingea spre mine și am sărit din timp pentru a-i fața adversarului. În cădere, mă gândeam că mă voi ridica și mă voi bucura alături de colegi și suporteri pentru gol, apoi am văzut mingea la Antal.

Am sperat că marchează el, dar, din păcate, nu a fost să fie. Vă dați seama ce ar fi însemnat pentru mine un debut în Liga 1 cu gol, chiar împotriva campionilor de la CFR Cluj, în fața peluzei. Dar, nu mă descurajez, sunt tânăr, sunt sigur că vor veni și golurile, tot ceea ce am de făcut este să muncesc și mai mult la antrenanemte și să-l conving pe domnul antrenor că merit să mai prind minute în campionat”.

„Am pierdut o luptă, avem de câștigat un război”

UTA are șase zile la dispoziție să pregătească meciul de la București cu Dinamo, formație care nu a mai câștigat niciun punct în Liga 1 de pe 2 august. „Trebuie neapărat să ne recuperăm punctele etapa viitoare, căci ne dorim să rămânem sus. Am pierdut o luptă cu CFR-ul, dar avem de câștigat un război și să ne calificăm în play-off”, a concluzionat fotbalistul promovat de la juniorii UTA-ei în această vară, alături de Cristi Mihai, un mijlocaș de 17 ani care s-a aflat și el pe foaia de joc a meciului cu trupa lui Dan Petrescu.

Al șaselea debut stagional pentru UTA în Liga 1

Mercioiu e al șaselea fotbalist pe care Laszlo Balint în debutează în acest sezon în Liga 1, restul fiind „stranierii” Baravykas, Medjimorec, Batha, Ubbink și Vukcevic.  „Nu a fost un meci ușor de trăit, am sperat până la final, am avut acea mare ocazie în prelungiri, prin  Mercioiu. I-au lipsit câțiva centimetri să devină erou, chiar la primul meci în Liga 1. Dar a jucat câteva minute contra campioanei și va ține minte acest meci”, a afirmat la final antrenorul „roș-albilor” despre tânărul său elev.

 

The post Puștiul căruia i-au lipsit câțiva centimetri pentru a deveni eroul celor de la UTA! Ce s-a întâmplat în meciul cu CFR Cluj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă