Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: Cei care acuză de o activitate militară neobișnuită pe teritoriul nostru sunt cei care și-au adus forțele armate de peste ocean. Adică Statele Unite ale Americii

1 săptămână in urmă 14

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, nu exclude posibilitatea unor încercări de provocare cu scopul justificării declarațiilor Occidentului privind presupusa existenţă a unui pericol de invazie a Ucrainei de către Rusia, transmite agenția Tass, citată de Rador.

„Acest lucru nu trebuie exclus” – a declarat reprezentantul Kremlinului, la postul de televiziune „Rossia-1”, răspunzând întrebărilor jurnalistului Pavel Zarubin în emisiunea „Moscova. Kremlin, Putin”.

Potrivit afirmaţiilor lui Peskov, „această isterie este provocată artificial”. „Cei care acuză de o activitate militară neobișnuită pe teritoriul nostru sunt cei care și-au adus forțele armate de peste ocean. Adică Statele Unite ale Americii” – a declarat secretarul de presă al Kremlinului.

Dmitri Peskov a adăugat că încercările de rezolvare a crizei din sud-estul Ucrainei prin forță vor avea cele mai grave consecințe. „Ucraina caută, cel mai probabil, o nouă încercare de a începe rezolvarea prin forţă a propria problemă pentru a crea un nou dezastru atât pentru ea însăși, cât și pentru întreaga lume din Europa” – a declarat reprezentantul Kremlinului.

În opinia lui Peskov, Ucraina „caută să facă acest lucru, cel mai probabil, sub acoperirea exercițiilor NATO, a navelor NATO din Marea Neagră, şi a soldaților americani și britanici aflaţi în regiune, care sunt din ce în ce mai mulți”.

„Asta încearcă Ucraina. Și acest lucru este, desigur, o imagine sfâșietoare, deoarece va atrage cele mai grave consecințe” – este convins purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sursa: Tass/ Rador

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă