Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului numește măștile de protecție ”niște cârpe"

1 month ago 30

Tănăsescu susține pe Facebook că "nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști".

Reamintim că Arhiepiscopia Tomisului a cerut la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care se interzice ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară.

Cererea a fost respinsă de instanță, dar, cu toate acestea, IPS Teodosie i-a chemat pe credincioși, dar și autoritățile, la peştera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, unde luni dimineață a oficiat slujba de Sf. Andrei.

Controversă s-a întins pe câteva zile, iar acum a intervenit și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu:

"Nu-l scoateți vinovat pe IPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele. Au apărut retorii care se agită irațional că "ce alegi, Peștera sau ATI?" și că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenția că-s orbi și surzi. Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului", a scris preotul.

Preotul spune că "nimeni nu răspunde că 90%  din măștile puse <<spre protecție>> au fost niște cârpe" și că "a trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște".

"Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. În vreme ce SUA și Franța au anulat interdicțiile discriminatorii.

Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști.

Pe care au tupeul să le și redenumească "acoperitoare faciale" doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează.

Când expui populația la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure...", și-a continuat mesajul Eugen Tănăsescu.

În fine, concluzia purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului este că: "Statul practică prea mult dubla măsură".

Read Entire Article

Powered By Seo Tools