Purtător de cuvânt al talibanilor: „Muzica este interzisă”

1 lună in urmă 24


Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat, într-un interviu pentru New York Times, preluat de BBC, că pentru regimul va fi mai liberal decât era acum 20 de ani. Cu toate acestea, oficialul e explicat că muzica va rămâne interzisă: „Sperăm să convingem oamenii, nu să-i constrângem”.


Zabihullah Mujahid a spus că talibanii vor permite femeilor să meargă la școală și la locurile de muncă, atâta timp cât vor purta un hijab care să le acopere capul.


De asemenea, femeile vor avea nevoie de un însoțitor de sex masculin în călătoriile care durează mai multe zile.


El a negat astfel informațiile potrivit cărora talibanii vor forța din nou femeile să stea în casă, așa cum au făcut-o în perioada în care au mai fost la putere, între 1996 și 2001, sau că le vor biciui dacă se comportă greșit, pe seama interpretărilor radicale ale Legii Sharia.


Pe de altă parte, liderul taliban a spus el, muzica va fi interzisă în țară.


Muzica este interzisă în islam, dar sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi presăm.

Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor:

În regimul trecut, talibanii au interzis muzica, televiziunea și cinematografele erau strict interzise, ​​iar încălcarea regulilor ar putea duce la pedespe aspre.


După ce militanții au fost îndepărtați de la putere, scena muzicală a țării a înflorit: au avut loc concerte și festivaluri și a fost lansat și celebrat Institutul Național de Muzică din Afganistan.


După ce talibanii au revenit la putere, pe 15 august, mai multe vedete au avut de suferit. Aryana, un star pop din Afganistan, a povestit cum a fugit de la Kabul.


De asemenea, un comediant afgan, executat de talibani din cauza glumelor pe care le făcea pe seama lor


În plus, mai mulți tineri afgani au sutținut că au fost biciuiți de talibani în Kabul pentru că au purtat blugi.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă