Purtarea măștii a devenit obligatorie în spațiile deschise! Unde se întâmplă

3 săptămâni in urmă 15

MIERCURI, 22 DECEMBRIE 2021, 21:28

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

"Purtarea măştii sanitare redevine obligatorie în exterior", au anunţat reprezentanţii Guvernului spaniol într-un comunicat.

Textul nu precizează data la care va intra în vigoare această măsură, însă o şedinţă extraordinară a Consiliului de Miniştri a fost convocată joi pentru a aproba acest decret, cu scopul ca obligativitatea de purtare a măştii sanitare în aer liber să devină efectivă înainte de Crăciun, o sărbătoare care generează şi în contextul actual formarea unor mulţimi numeroase de oameni.

Spania, una dintre campioanele vaccinării la nivel mondial, a înregistrat marţi un record naţional de 49.823 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, iar varianta Omicron, mai contagioasă, reprezintă de acum aproape jumătate din totalul noilor infectări, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii.

De la începutul pandemiei, totalul cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 5,5 milioane în Spania, iar cel al deceselor asociate acestei boli se apropie de 89.000. Spania are o populaţie de circa 47 de milioane de locuitori.

În Spania, sănătatea este un domeniu de competenţă care aparţine regiunilor, însă purtarea măştii sanitare poate fi impusă direct de puterea executivă de la Madrid printr-un decret.

O altă măsură prevăzută în viitorul decret: durata de valabilitate a vaccinării va fi stabilită începând de la 1 februarie 2022 la nouă luni după data la care a fost administrată ultima doză.

Spania figurează printre ţările cu cele mai mare rate de vaccinare, întrucât 89,7% dintre rezidenţii săi cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi deja cu schemă completă. Spania este totodată una dintre primele ţări din Europa care au lansat, pe 15 decembrie, vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani împotriva COVID-19. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă