Pugilistul Felix Verdejo, acuzat că și-a răpit, bătut şi ucis în chinuri amanta însărcinată

1 zi in urmă 18


Boxerul portorican Felix Verdejo, 27 de ani, este acuzat că a răpit-o pe Keishla Rodruguez, care aștepta un copil cu el, a bătut-o, a legat-o și apoi i-a aruncat trupul de pe un pod, lângă San Juan, informează Bild. Fost participant la Jocurile Olimpice, actual pugilist profesionist, Verdejo riscă pedeapsa cu moartea.


Keishla Rodriguez, 27 de ani, dispăruse joia trecută, iar sâmbătă, 1 mai, i-a fost găsit corpul neînsuflețit într-o lagună. Femeia fost identificat duminică prin evidența dentară, potrivit Institutului de Științe Criminalistice din Puerto Rico. Verdejo s-a predat în aceeași zi poliției, după ce a refuzat să coopereze iniţial cu anchetatorii.


Keishla Rodriguez. Foto: Instagram

Boxerul, care este căsătorit și are o fetiță, este acuzat de răpire şi acte de violenţă care au dus la moartea femeii, dar şi de uciderea intenţionată a unui copil nenăscut.


Magistratul de instrucție Camille Velez a spus că pedeapsa cu moartea este o opțiune în cazul lui Verdejo. Într-o audiere virtuală, pugilistul nu a comentat acuzațiile.


Potrivit rapoartelor poliției, boxerul, care îi ceruse amantei sale să facă avort, a drogat-o și bătut-o pe Keishla cu pumnii şi picioarele, a legat-o cu sârmă şi a aruncat-o de pe un pod, după ce i-a legat un bolovan de picioare. De asemenea, ar fi împușcat-o cu un pistol, dar se pare că focul de armă a fost tras după decesul .


Porto Rico se află sub jurisdicția SUA și urmează a fi sesizață instanța federală. Data următoare pentru o audiere nu a fost încă stabilită.


Moartea tinerei a stârnit proteste masive în Porto Rico. În ianuarie, insula a declarat stare de urgență pentru violența împotriva femeilor. Săptămânal este raportat cel puţin un caz de feminicid.


Oamenii au ieșit pe stradă, în memoria Keishlei Rodriguez. Foto: EPA

Mama victimei a declarat presei locale că fiica ei era însărcinată şi purta copilul lui Verdejo, dar el nu dorea ca femeia să păstreze bebeluşul pentru a nu-i afecta familia şi cariera. Cei doi se cunoşteau din adolescenţă, dar au rămas în contact de-a lungul anilor.


Verdejo, care a reprezentat Porto Rico la Olimpiada din 2012, avea un record de 27 de victorii, 17 KO, și 2 înfrângeri la profesioniști. A câștigat mai multe titluri în America Latină la categoria sa de greutate.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă