(Publicitate) Viitorul strălucit al becurilor LED – Ce este tehnologia IoT și cum poate revoluționa iluminatul interior și exterior

3 săptămâni in urmă 18

Becul cu incandescență, patentat de Edison în 1880, a fost un salt uriaș înainte, dovedindu-se mai economic, mai convenabil și mai sigur decât lumina pe benzină. Astăzi, inginerii caută să descopere noi modalități prin care energia să fie utilizată și mai eficient, iluminatul IoT fiind cea mai recentă inovație în domeniu. Aceasta îți vine în ajutor în cazul în care îți dorești să îți aduci locuința la cele mai înalte standarde ale erei moderne, oferindu-ți șansa de a transforma orice bec LED într-o sursă de iluminare smart, prin investiții minime, precum schimbarea întrerupătorului. 

Iată care sunt avantajele utilizării tehnologiei de iluminare IoT pentru locuința ta!

  • Ce este tehnologia de iluminare IoT?

IoT, sau „Internetul tuturor lucrurilor”, se referă la rețeaua în continuă creștere de dispozitive conectate la internet și de comunicații care au loc între acestea și alte sisteme compatibile cu internetul. Dar ce legătură are acest sistem cu becurile LED? Deoarece este nevoie de lumină artificială peste tot în lume, rolul iluminatului activat prin IoT este acela de a simplifica crearea sistemelor conectate și de a eficientiza consumul de energie. Iluminarea inteligentă IoT utilizează comutatoare fără fir, cu becuri conectate la o rețea care permite controlul dintr-o platformă de tip cloud. 

Luminile individuale pot fi gestionate prin web sau o aplicație mobilă, pe baza unor criterii precum intensitatea luminii, estomparea și modificarea culorilor și orele la care să fie puse în funcțiune. Așadar, Iluminarea LED compatibilă cu IoT ar putea fi nucleul sistemelor care optimizează aerul condiționat și încălzirea, gestionarea rețelei electrice și chiar comunicațiile wireless.

Mai mult, întrucât luminile sunt omniprezente în clădiri, aceste becuri conectate sunt, de asemenea, o conductă excelentă pentru colectarea datelor suplimentare despre o clădire. Senzorii pot fi încorporați în obiecte de iluminat, în scopul acumulării și transmiterii de informații despre o instalație, inclusiv ocuparea camerei, calitatea aerului și temperatura. 

  • Care sunt avantajele tehnologiei de iluminare IoT?

Potrivit ultimelor studii, iluminatul inteligent este cea de-a patra specialitate tehnologică IoT și una dintre cele mai apropiate de adoptarea generală. În plus, se pare că un proiect inteligent de iluminat stradal complet implementat poate economisi până la 80% din energia pe care o va folosi un sistem convențional.

Printre avantajele metodei de iluminat inteligente se mai numără și reducerea criminalității. Un studiu major, susținut de poliția locală din New York, a demonstrat că iluminatul reduce atacurile nocturne cu 39%, deoarece permite supravegherea publică prin mijloace vizibile și inteligente. De exemplu, proprietarii de case pot controla iluminatul din interior de pe un smartphone, din orice colț al lumii, și pot programa luminile să se comporte ca și cum ar fi cineva acasă. Mai mult, prin conectivitatea IoT, iluminatul inteligent colectează, monitorizează și trimite date de utilizare în timp real, astfel încât autoritățile civile și planificatorii să poată gestiona și îmbunătăți infrastructura de iluminat. 

Dacă îți surâde și ție ideea, dar nu te simți încă pregătit să faci trecerea completă către un sistem de iluminare smart, poți începe prin a alege tehnologia LED pentru locuința ta. Pe lângă faptul că becurile LED reprezintă cea mai eficientă metodă de iluminat din prezent, acestea pot fi foarte ușor transformate în surse SMART ulterior, prin schimbarea întrerupătorului, fără a mai fi nevoie să investești sume semnificative de bani în becuri concepute special pentru această tehnologie. Așadar, dacă dorești și tu să faci primii tăi pași către iluminarea IoT, intră pe Ledel.ro, consultă oferta disponibilă și alege produsele potrivite nevoilor tale. 

Prin urmare, de ce este tehnologia LED IoT alegerea cea mai bună pentru iluminatul interior și exterior? Investițiile în iluminarea inteligentă ar economisi o mulțime de bani în bugetele orașelor, care ar putea fi alocate altor proiecte de îmbunătățire a zonelor urbane. Mai mult, este modalitatea ideală de a realiza economii maxime pentru locuințe, dar și de a obține informații utile operaționale, care pot îmbunătăți toate aspectele managementului afacerilor!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă