(Publicitate) Sfaturi utile pentru amenajarea cu succes a camerei pentru copii

1 lună in urmă 1


Amenajarea camerei copilului am putea spune că este un proiect de suflet pentru orice părinte, menit să îmbine perfect decorurile creative cu nevoile celui mic. Chiar dacă în primii ani de viață cel mic nu își va putea exprima foarte clar dorințele vis a vis de modul în care își dorește să arate încăperea lui, odată ce va crește, proiectul de amenajare va deveni unul din ce în ce mai complicat. Chiar dacă fiecare dintre noi ne conturăm în minte, în linii mari, un plan despre cum vom amenaja totul, nu sunt deloc rare situațiile în care ne schimbăm complet alegerile în acest sens, odată puși în situația de a alege. Camera copilului nu trebuie amenajată exclusiv din punct de vedere estetic, ci trebuie găsit un echilibru cât mai bun între aceasta și funcționalitate. Nevoile celor mici sunt numeroase, astfel că amenajarea încăperii în care vor sta ar trebui întotdeauna să înceapă ținând cont de nevoi, mai mult decât de estetică.


În prezent, opțiunile părinților sunt atât de numeroase încât alegerea obiectelor pentru amenajarea camerei copilului a luat forma unei reale provocări. Diversitatea de culori, design și materiale în care se regăsesc toate aceste produse este atât de mare încât am putea petrece zile în șir prin magazinele de specialitate, fără a ști ce anume s-ar potrivi cel mai bine din punct de vedere estetic și funcțional. Amenajarea unei camere pentru copii însă trebuie privit ca un proces într-o continuă evoluție având în vedere că odata ce micuții înaintează în vârstă, nevoile lor se schimbă, aspect ce automat ne pune în situația de a face schimbări importante în materie de amenajare. În cele ce urmează, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi practice de care poti ține cont atunci când amenajezi încăperea celui mic.


Începe întotdeauna cu piesele de mobilier mari.


Este recomandat ca alegerea pieselor de mobilier pentru camera copilului să înceapă cu cele mari pentru ca în funcție de acestea vei ști cu exactitate cum să compartiementezi întregul spațiu. Patul, șifonierul sau biroul reprezintă doar câteva dintre obiectele de mobilier cărora este recomandat să le acorzi atenție în procesul de selecție. Este esențial însă să nu aglomerezi foarte mult încăperea și să o lași cât mai aerisită. Chiar dacă necesitățile micuțului sunt destul de numeroase, nu vei avea nevoie de multe corpuri de mobilier pentru a depozita toate cele necesare.


Compartimentează spațiul într-un mod cât mai inteligent.


În amenajarea camerei copilului, este recomandat să te asiguri că totul este compartiementat într-un mod cât mai inteligent. Mai precis, este bine să delimitezi cât mai bine spațiul de joacă, de cel destinat somnului sau studiului. Reamintim încă odată faptul ca este important ca încăperile copiilor să fie cât mai bine iluminate și aerisite, astfel că prea multe piese de mobilier și decorațiuni nu reprezintă o idee de amenajare tocmai inspirată în acest caz.


Ține cu strictețe cont de vârsta și nevoile celui mic.


Camera copilului trebuie în mod obligatoriu amenajată în așa fel încât să corespundă cât mai bine cu nevoile sale. Dacă în primii ani de viață, patuțul, masa de înfășat și salteluța de joaca sunt lucruri care nu trebuie să lipsească din camera lui, odată cu înaintarea sa în vârstă, pasiunile și nevoile lui se vor schimba radical. Astfel, este recomandat ca înainte de a lua orice decizie cu privire la amenajare, să ții cont cu strictețe de vârsta și pasiunile celui mic (dacă a ajuns desigur la vârsta la care a început să își exprime dorințele).


Alege exlcusiv produse de calitate.


Un alt aspect important în procesul de amenjare al camerei este acela de a nu face absolut niciun fel de copromis în ceea ce pirvește calitatea produselor achiziționte. Indiferent că este vorba despre pat, scaune de birou, corpuri de mobilier, birou sau alte produse din camera copilului, este esențial ca acestea să fie de o calitate superioară. Astfel de produse de calitate nu vor avea niciodată margini neșlefuite, cuie sau șuruburi ieșite din relief, iar pentru vopsirea acestora nu se vor utiliza vopesele toxice. Toate aceste aspecte sunt deosebit de importante atunci când vorbim despre siguranța celor mici.


Acordă o atenție deosebita patului și calității salteluței.


Patul, dar mai cu seamă salteluța sunt produsele care au un impact major asupra calității somnului dar și dezvoltării celui mic. Astfel, îți recomandăm saltelele Sensillo, o alegere ideală pentru toți părinții care caută o soluție confortabilă și la un preț accesibil pentru micuții lor. O saltea de calitate nu doar ca asigură un somn corespunzător, însă este benefica și pentru sănătatea coloanei.


Alege culori plăcute, nu foarte stridente.


Cromatica este și ea deosebit de importantă atunci când vorbim despre camera celor mici. Dincolo de distincțiile cromatice care trebuie făcute în funcție de sexul celui mic, concomitent mai există câteva recomandări de care putem ține cont în materie de cormatică:


Evitarea alegerii unor culori foarte stridente care obosesc.Alegerea unor culori cât mai plăcute, care să stârnească interesul și să sporească creativitatea celui mic.Evitarea utilizării unui număr mare de culori în amenajarea camerei.Îndreptarea atenției înspre culorile vesele și energice (galben, verde, albastru, etc)Evitarea monocromiei, care în general creează un spațiu plictisitor copii.

În concluzie, atâta timp cât spațiul este gândit corect și rezultatul este o încăpere adaptată perfect nevoilor și vârstei copilului, ai posibilități aproape nelimitate în care să amenajezi camera micuțului tău. Dă frâu liber imaginației, însă asculta-i și dorințele, iar rezultatul va fi cu certitudine unul spectaculos și original.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă