(Publicitate) Lichenii folositi in decor, o minunatie a naturii

1 săptămână in urmă 13


Lichenii sau licheni de ren sunt la origine de culoare gri, care se formează in covorașe mari deasupra solului în regiunile boreale și arctice din jurul nordului circumpolar. Denumirea științifică a acestui lichen este Cladonia Stellaris, cunoscută în mod obișnuit ca lichen de ren / lichen nordic și denumită în mod obișnuit „mușchi”. Crește pe suprafața solului gol sau a pietrișului în natura sălbatică încântătoare a pădurilor nordice. Acest lichen nu poate fi cultivat sub nici o formă.


Această simbioză a ciupercilor și a algelor absoarbe umezeala din aerul umed. Stă cu rădăcinile pe suprafața solului și își ia substanțele nutritive direct din aer. Lichenii de ren este un indicator important al purității aerului. Poluanții atmosferici sunt o amenințare pentru acestia.


Lichenul reacționează inerent la modificările umidității aerului. Când aerul este uscat, mușchiul devine uscat și fragil, necesitând o manipulare prudentă. Dacă aerul este umed, mușchiul devine moale și rezistent, suportând aproape orice fel de manipulare. Frumusețea lichenului de ren constă în structura sa multidimensională și suprafața superioară în formă rotundă. Fiecare crenguță de lichen este unică. Nu veți găsi două asemănătoare.Este cules manual și colorat folosind diferiți pigmenți naturali. Ne asigurăm că mușchiul are suficient timp să se odihnească și să crească între recolte datorită ritmului lor de creștere prelungit (medie de 25 de ani). Aceeași zonă de cules este utilizată la intervale de 5 - 10 ani.


Licheni procesati si colorati se folosesc mai nou la decoratiunile interioare, tablouri personalizate, panouri florale de decor, pot fi achizitionati de pe internet in gama diversificata de culori


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă