(Publicitate) Libertatea de a-ți alege cel mai bun furnizor de gaze naturale

5 luni in urmă 15


1 iulie 2020 a fost momentul zero al liberalizării pieței gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Din acel moment, fiecare consumator a avut posibilitatea de a-și alege un furnizor de gaze naturale, pe baza propriilor criterii. Concurența între furnizori trebuie să ducă și ea, în perioada următoare, la o scădere a tarifelor pentru utilizatorul final.


Cel mai mare obstacol în procesul de liberalizare a pieței gazelor naturale a fost și încă este lipsa de informare. Chiar dacă etapele calendarului au fost stabilite încă din 2016, momentul 1 iulie din acest an a luat prin surprindere mulți consumatori finali. O parte dintre ei nu au optat nici în prezent pentru schimbarea furnizorului actual.


Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) oferă tuturor consumatorilor un instrument centralizat de comparare și selectare a ofertelor furnizorilor de gaze naturale de pe piața liberă. Pe baza unui mix de criterii obligatorii și opționale, fiecare utilizator final poate vedea care sunt ofertele curente ale furnizorilor și poate decide care este cea mai avantajoasă variantă pentru nevoile sale.


Schimbarea furnizorului de gaze naturale se poate face în orice moment, acesta fiind unul dintre principalele avantaje câștigate odată cu liberalizarea pieței. Consumatorul care dorește, indiferent de motiv, să schimbe furnizorul de gaze naturale trebuie doar să înștiințeze actualul furnizor și pot trece la un altul în cel mult 21 de zile. De asemenea, pot repeta această procedură de câte ori consideră că au găsit o ofertă mai avantajoasă.


Criterii de selectare a unui furnizor de gaze naturale


Profilul celui mai potrivit furnizor de gaze naturale diferă de la consumator la consumator. Pentru unii prețul de MW/h este cel mai important criteriu, dar alții se uită la criterii precum existența sau nu a unei garanții solicitate de furnizor, la modalitatea de contractare sau la anumite facilități pentru întreținerea și revizia intalației de gaze. Alții au mai multă încredere într-o companie 100% românească atunci când vine vorba de furnizorii de utilități.


Nova Power & Gas este unul dintre furnizorii care au intrat pe piața proaspăt liberalizată cu oferte de top. Conform comparatorului ANRE, Nova asigură cel mai mic preț garantat din România pentru furnizarea de gaze naturale.  Pachetele din oferta Nova asigură economii importante pentru consumatori și o calitate foarte bună a serviciilor de furnizare.


Contractarea și toate procedurile de schimbare a furnizorului se fac online la Nova, fără drumuri inutile, iar costurile sunt transparente datorită calculatorului existent pe site cu ajutorul căruia orice client își calculează factura la gaze.


Schimbarea furnizorului de gaze naturale trebuie să se facă în siguranță, fără întreruperi în procesul de furnizare și cu avantajele unei piețe liberalizate și concurențiale, de care să benficieze în primul rând consumatorul final.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă