(Publicitate) Cum să amenajezi un dormitor într-o manieră elegantă

1 lună in urmă 50


Eleganța dormitorului este determinată adesea de mobilier, materiale, texturi, culori, dar și de cele mai mici detalii, precum decorațiunile. Atunci când vrei să amenajezi dormitorul într-o manieră cât mai elegantă, este necesar să stabilești încă de la început cele mai importante elemente de design, elemente pe care le prezentăm în cele ce urmează. 


Alege un pat din catifea pentru un plus de eleganță în dormitor


Patul este elementul central, piesa de rezistență a dormitorului, iar cu cât faci o alegere mai potrivită, cu atât atmosfera din încăpere va fi mai cochetă. Un material textil care te va ajuta să amenajezi elegant dormitorul este catifeaua. Furnizorii de mobilier îți pun la dispoziție paturi din catifea în diferite stiluri care contribuie la un design exclusivist, elegant, catifeaua fiind un simbol al rafinamentului de-a lungul istoriei.  


O opțiune pe care trebuie să o iei în considerare sunt paturile cu baldachin, ideale pentru dormitoarele elegante deoarece acestea sunt deosebite prin forma și aspectul lor. În concordanță cu stilul amenajării interioare, poți să optezi pentru paturi cu baldachin în stil vintage sau modern, având astfel posibilitatea de a decora și cu un voal fin, plăcut la atingere și răcoros. 


Decorează într-o gamă cromatică neutră


Culorile contribuie decisiv la crearea unui decor elegant, iar acest lucru este valabil nu numai pentru dormitor, ci pentru orice altă încăpere din locuință. Atunci când amenajezi camera destinată odihnei și te afli în etapa de selecție a gamei cromatice poți să te inspiri de la specialiști în domeniu sau poți să optezi pentru nuanțe predominant neutre și pete de culoare în punctele de interes. 


De exemplu, Institutul Pantone a ales pentru anul 2021 o nuanță de galben luminos și una de gri ca fiind culorile în tendințe, așa că aceasta este o variantă interesantă inclusiv pentru amenajările interioare. 


Desigur, poți să fii cât de inventiv dorești și să alegi pentru dormitorul tău alte combinații care să permită crearea acelei atmosfere elegante pe care o dorești. O variantă este o nuanță de bej pentru pardoseală și pentru pereți și un maro inspirat din natură pentru piesele de mobilier.


Draperiile și perdelele trebuie să fie din materiale elegante


Textilele sunt de asemenea elemente care au un rol major în ceea ce privește amenajarea unui dormitor într-un stil cât mai elegant cu putință. Draperiile și perdelele ocupă o suprafață destul de mare din perete, așa că alegerea materialului potrivit trebuie să reprezinte o prioritate atunci când decorezi.


Din categoria perdelelor elegante fac parte cele din voal, uni sau în mai multe culori, lungi până în podea. În ceea ce privește draperiile trebuie să ții cont și de rolul practic al acestora, dar și de estetică. În funcție de culorile dormitorului alege acele draperii care să se potrivească stilului în care ai decorat pentru a obține o ambianță plăcută, dar și materiale care să ofere și protecție împotriva luminii. 


Acordă atenție decorațiunilor din dormitor


Eleganța nu înseamnă să încarci o încăpere cu decorațiuni, ci să alegi câteva obiecte care să atragă atenția prin efectul pe care acestea îl produc în dormitor. O lampă de veghe, un set de lumânări sau un tablou potrivit decorului sunt accesorii care pot transforma o cameră și îi pot da acel aer elegant și rafinat pe care ți-l dorești. 


Liniile armonioase, cromatica, piesele de mobilier - toate acestea sunt detalii pe care trebuie să le iei în seamă pentru a crea un design elegant și pentru a avea parte de cât mai mult confort în dormitor. Nu trebuie să uiți nici de funcționalitatea dormitorului atunci când îl amenajezi, pentru a te asigura că ai la dispoziție un spațiu practic și util. Cu atenție la detalii și cu puțină documentare vei reuși să amenajezi un dormitor în care să predomine eleganța. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă