(Publicitate) Cum prelungești durata de viață a mașinii tale? 5 Sfaturi utile de care să ții cu strictețe cont

1 lună in urmă 1

Investiția într-un automobil, indiferent de marcă, se dorește a fi una pe termen mediu sau chiar lung, pentru că puțini sunt cei care își permit să schimbe mașina anual. Astfel, nu este de mirare faptul că cei mai mulți dintre noi căutăm soluții și metode care mai de care mai eficiente prin care să prelungim durata de viață a acestora. Într-o primă etapă, este necesar să conștientizăm faptul că mașinile sunt concepute din piese și accesorii cu o durată de viață limitată, astfel că în ciuda eforturilor noastre de a le întreține cât mai bine, tot vor apărea momente când va trebui să investim în componente noi pentru acestea. Durata de viața a unei mașini, sau mai bine spus a componentelor acesteia depinde însă foarte mult de modul în care o mașină este îngrijită, chiar dacă în cele din urmă, uzura va avea ultimul cuvânt de spus.

Un stil de condus neadaptat, utilizarea unor parți componente slabe calitativ, dar și neglijarea unor probleme apărute la nivelul mașinii, sunt doar câteva dintre cele mai comune situații care pot duce la defecțiuni majore ale mașinii, mai repede decat ți-ai putea imagina. Pentru că ne dorim să ne bucurăm pentru vreme cât mai îndelungată de propriile autovehicule, am pregatit o serie de sfaturi simple care îți pot fi de un real folos în prelungirea duratei de viață a mașinii tale. Iată așadar despre ce anume este vorba!

Adaptează-ți stilul de condus.

Stilul de condus are un impact major asupra componentelor mașinii, mai ales atunci când nu este unul tocmai potrivit. Un stil de condus agresiv nu doar că poate duce la o uzura prematură a pieselor mașinii, însă îți poate pune chiar viața într-un real pericol. Un stil de condus preventiv poate prelungi semnificativ durata de viață a componentelor mașinii tale și este cu certitudine și un mod responsabil în care ar trebui să ne comportăm în trafic.

Înlocuieste pisele care prezintă urme de uzură.

Uzura unor componente este inevitabilă, de aceea este recomandat ca periodic să fim foarte atenți la componentele predispuse cel mai mult la acest lucru (plăcuțele de frână, bateria auto, etc). Astăzi este atât de simplu să găsim componentele de care avem nevoie, de la cele mai bune baterii auto, până la piese auto pentru modele de mașini care până nu demult nu erau foarte ușor de găsit. O piesă defectă, oricât de mică, poate genera în timp probleme serioase la mașină, acesta fiind în speță și motivul principal pentru care este recomandat să înlocuiești componentele uzate, de îndată ce le descoperi.

Schimbă la timp uleiul de motor.

Uleiul pentru motor are un impact major asupra duratei de viață a motorului, motiv pentru care, săptămânal este recomandat să verifici nivelul acestuia, desigur dacă circuli foarte mult cu mașina. Neschimbarea la timp a uleiului poate duce în timp la defectarea motorului, de altfel o componenta foarte costisitoare de reparat sau înlocuit.

Acordă atenție zgomotelor ciudate.

Chiar dacă mașinile moderne vin echipate cu o mulțime de senzori care ne pot da de știre atunci când ceva nu funcționează corespunzător. Pot apărea situații în care auzim anumite zgomote specifice, care ne pot da de înțeles că ceva nu este tocmai în regulă. Șuieratul la frânare, zgomotele pronunțate le nivelul suspensiilor sau o tobă spartă, sunt lucruri care ar trebui să îți atragă de îndată atenția. Remedierea micilor probleme te poate ajuta enorm în evitarea defecțiunilor majore si de cele mai multe ori costisitoare.

Igienizează mașina în mod constant.

Curățarea constantă a automobilului este de asemenea un aspect cu un impact major asupra duratei de viață a mașinii. Spre exemplu, de multe ori, suntem tentați ca în timpul iernii să nu mai spălăm mașinile la fel de mult, pentru că oricum străzile sunt murdare, ninge constant, iar sarea de pe carosabil este nelipsita și ea. Tocmai aceste lucruri sunt cele care ar trebui să ne determine să spălăm exteriorul mașinii în mod constant, pentru că în așa fel, vom putea preveni apariția ruginii. Întreținerea mașinii însă este un lucru care se aplica desigur și în restul anotimpurilor, pentru că murdăria de pe carosabil nu dispare odată cu plecarea iernii.

Nu amâna niciodată revizia tehnică a mașinii.

Oricât de puțin timp liber ne-ar lăsa la dispoziție stilul de viață modern, este esențial să nu amâni niciodată revizia tehnică a mașinii. De ce este atât de important acest lucru? Spre exemplu, un kit de distribuție defect și neînlocuit în timp util, poate duce în timp la ruperea curelei de distribuție, îndoirea supapelor sau lovirea capetelor de pistoane, lucruri care necesită o sumă destul de mare de bani pentru a le remedia pe toate. În plus, în urma unei revizii tehnice, vei putea descoperi în timp util și o serie de alte probleme (dacă este cazul desigur), greu vizbile.

Durata de viață a unei mașini poate fi prelungită, singura condiție fiind aceea de a i se acorda toată atenția cuvenită. Dacă vei avea grijă de mașina ta, aceasta te va servi cu siguranță pentru vreme îndelungată, fără necesitatea unor reparații costisitoare sau a unor probleme aparute în mod neașteptat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă