(Publicitate) Cum poți gestiona mai ușor resursele umane din compania pe care o conduci

2 săptămâni in urmă 10


De departe cea mai valoroasă resursă dintr-o companie sunt oamenii. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu oricine are un talent înnăscut în ceea ce privește comunicarea cu aceștia, mai ales dacă aptitudinile persoanei în cauză sunt mai degrabă din zona tehnică. De aceea, orice companie care se respectă are în componență și un departament de resurse umane. Iată cum îți poate ușura acest departament viața. 


Angajează oamenii necesari activității 


De multe ori, angajarea persoanei nepotrivite poate aduce mai multe daune companiei decât lipsa unei angajări. În cazul în care nu folosești procesul de angajare selectivă, vei pierde pe termen lung atât timp, cât și bani. Un departament capabil de resurse umane va aplica un proces de recrutare mai lung și probabil mai costisitor, dar rezultatul final va consta în angajarea unei  persoane valoroase și care se potrivește în cultura organizațională. 


Printre uneltele la îndemâna acestui departament se numără testele de inteligență, evaluările de personalitate, verificările de referință, probele de lucru și diverse alte instrumente de recrutare. 


Oferă recompense pe măsura performanțelor 


Chiar dacă pachetul salarial este unul atractiv și astfel i-ai oferit unui potențial angajat siguranță, satisfacție și motivație, procesul de recompensare nu se încheie aici, ci de abia începe. În cazul în care lucrezi cu cei mai bun profesioniști de pe piață, aceștia vor avea nevoie de motivație constantă pentru a nu se plafona sau pentru a nu fi atrași de oferta competiției. 


Ca să eviți astfel de evenimente nedorite, ai putea implementa o strategie bazată pe rezultate, recompensând astfel angajații pentru îndeplinirea obiectivelor. Recompensele și beneficiile vor stimula indivizii să lucreze mai mult și mai bine, iar tu vei asigura serviciile lor pe o durată lungă de timp. 


Folosește softuri de ultima oră 


Toate strategiile de angajare și de recompensare a angajaților nu vor funcționa dacă angajații tăi nu lucrează și cu tehnologie performantă care să le ușureze sarcinile de zi cu zi. Eficientizarea activității este absolut necesară atunci când discutăm despre procese administrative. Astfel, ai putea recurge la diverse softuri, de exemplu Charisma HCM, software de salarizare. În loc să piardă timp în cadrul activităților repetitive și plictisitoare, angajații tăi își pot îndrepta atenția spre proiecte mai importante, de exemplu cele creative. 


Implementarea unui soft de resurse umane nu va elibera doar timp, ci va oferi și acces rapid la rapoarte și diverse statistici care pot lămuri situația cheltuielilor sau eficiența resurselor umane angajate în prealabil. 


Investește timp și resurse în pregătirea angajaților 


Nu va fi suficient să angajezi cei mai buni oameni de pe piața muncii. Dacă vrei ca afacerea ta să rămână competitivă, vei fi nevoit să te asiguri că resursele tale umane se dezvoltă în continuare și poate chiar dobândesc abilități noi. Tehnologia și modul în care anumite activități sunt abordate sunt în continuă schimbare, schimbare la care toți angajații sunt nevoiți să se adapteze. 


Prin procesul de training nu doar că vei îmbunătăți abilitățile salariaților, ci îi vei și motiva să fie în continuare cei mai buni din domeniul lor. Și da, în cadrul acestui proces va crește și loialitatea lor față de companie. 


Companiile de succes realizează relevanța angajaților și investesc în bunăstarea lor. Vrei să ai o companie de succes? 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă