(Publicitate) Cum amenajezi o bucătărie mică

2 luni in urmă 2


Chiar dacă nu ne petrecem majoritatea timpului în bucătărie, acest spațiu este, adesea, cel mai bine calculat, din întreaga locuință, în special, din cauza dimensiunilor. Din păcate, nu toate bucătăriile sunt ample și spațioase, iar unele nu excelează, din proiectare, nici la nivel de organizare a instalațiilor și spațiului, așa că nu poți face decât să amenajezi în condițiile date. Dacă ești într-o astfel de situație, îți venim în ajutor și îți prezentăm câteva sugestii, ca să poți amenaja cât mai eficient o bucătărie mică.


Folosește polițe și etajere


Deși, în anii trecuți, moda impunea dulapuri mari, din lemn masiv, cât mai închise, pentru a „ascunde” în ele tot arsenalul de bucătărie, amenajările moderne ale bucătăriilor vin exact cu opusul. Astăzi, poți folosi ustensile de bucatarie pe care să le agăți de rafturi suspendate, special create pentru depozitarea acestora, sau poți folosi etajere și polițe cu lucruri cât mai la vedere. Mănușile de bucătărie, prosoapele sau chiar capacele pentru oale pot fi vizibile, însă, așezate în ordine în suporturi dedicate. Vei crea, astfel, imaginea modernă a unei bucătării complet mobilate și utilate. În plus, în acest fel, vei avea mereu la îndemână lucrurile de care ai nevoie în bucătărie, atunci când gătești. Astfel, vei acoperi și unul dintre principiile de bază ale organizării, acela de a lăsa la vedere lucrurile de care ai cel mai adesea nevoie.


Cumpără seturi complete de mobilier 


În prezent, amenajările la nivel de mobilier de bucătărie se axează foarte mult pe achiziționarea de seturi complete, conform dimensiunii bucătăriei. Astfel, nu va mai fi nevoie să cauți corpuri similare de mobilier din care să realizezi imaginea de ansamblu. Poți găsi bucătării complete, seturi cu electrocasnice încorporate, gata să fie montate în spațiul alocat. Cu siguranță, acest lucru este avantajos, chiar dacă prețurile pot fi puțin mai mari, deoarece, nu vei mai pierde timp căutând sau măsurând pentru a crea mobilă custom made pentru bucătăria ta.


Achiziționează mobilier suspendat


Una dintre cele mai bune soluții de amenajare, atunci când nu dispui de prea mult spațiu, este cea de a folosi mobilier suspendat. Dulapurile suspendate îți oferă posibilitatea de a stoca în ele lucruri importante, la care trebuie să ai acces și te vor ajuta să organizezi mai bine spațiul inferior. Nu îți fă griji cu privire la rezistență și stabilitate, deoarece aceste corpuri de mobilier sunt bine prinse pe perete, astfel că pot stoca chiar și lucruri mai grele.


Gândește-te la extinderi constructive


În unele cazuri, se poate să amenajezi o bucătărie mică chiar și apelând la spațiile adiacenteーholul sau balconul. Poți renunța la uși pentru a crea un efect de tip bucătărie open space sau poți opta pentru uși glisante. Poți, de asemenea, să decupezi un perete despărțitor pentru a crea un blat de servire, însă, ține cont că nu vei putea aerisi prea ușor, mai ales, dacă gătești frecvent, așa că o hotă s-ar putea să-ți fie utilă. Dacă ai un balcon amplu, poți crea o legătură cu aceasta, extinzând, astfel, spațiul bucătăriei. Reține, însă, că vei avea nevoie de un specialist care să te ghideze, deoarece ar putea exista condiționări la nivel de amenajare care să țină de structura de rezistență a locuinței. 


O bucătărie mică din construcție nu ar trebui să fie o problemă la nivel de amenajare, deoarece există soluții pentru a transforma acest inconvenient într-un avantaj. Important este să te inspiri și să alegi ceea ce îți place și, mai apoi, să amenajezi totul după bunul tău plac, folosind elemente de mobilier moderne și accesorii care să pună în evidență bucătăria ta cea nouă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă