(Publicitate) Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca

4 săptămâni in urmă 14


Din 2016, aproximativ 2.000 de români au reușit să își rezolve problemele cu băncile și IFN-urile în cadrul negocierilor derulate cu ajutorul conciliatorilor CSALB.

În cei 5 ani de funcționare, consumatorii au obținut beneficii totale de peste 4 milioane de euro prin diminuarea sau eliminarea unor comisioane, reducerea dobânzilor sau ștergerea parțială sau totală a datoriilor pe care le aveau către bănci. Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) a fost înființat după transpunerea unei Directive europene în legislația românească și oferă consumatorilor posibilitatea să intre gratuit în negociere cu băncile și IFN-urile pentru contracte aflate în derulare. Timpul maxim de soluționare este de 90 de zile, Centrul fiind o alternativă la procesele lungi și costisitoare din instanță.


Pentru a veni în întâmpinarea românilor într-o perioada dificilă, de pandemie, în care problemele financiare se înmulțesc, CSALB și-a propus să răspundă, prin intermediul conciliatorilor săi, la o serie de întrebări primite de la consumatori. Într-o serie de 6 episoade, vom afla, printre altele, cum te poți adresa CSALB, cu ce probleme, ce soluții ai putea primi și cât de importantă este înțelegerea amiabilă cu banca sau IFN-ul. Mai multe detalii pot fi accesate pe www.csalb.ro


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă