(Publicitate) 5 lucruri esențiale de știut înainte de a cumpăra un laptop

3 săptămâni in urmă 1

Laptopurile sunt suficient de compacte pentru a fi transportate cu dvs., dar suficient de versatile pentru a rula aplicații solicitante. Sunt, de asemenea, cel mai bun instrument pentru a face muncă serioasă sau pentru a vă juca, indiferent dacă sunteți acasă, pe drum sau într-o sală de clasă. Tehnologia a avansat într-un ritm incredibil iar astazi chiar și unele laptopuri ieftine se pot lăuda cu funcționalități și componente ce le oferă o performanță veritabilă.

În timp ce tabletele și smartphone-urile independente sunt întotdeauna la îndemână, majoritatea oamenilor își dau seama că multe lucruri, de la tastarea unui articol, la redarea clipurilor video, la jocuri, funcționează mai bine pe un laptop. Deci, ce tip de laptop ar trebui să alegeți? Am creat acest articol pentru a vă ajuta.

Există o mare varietate de dimensiuni, caracteristici și prețuri, ceea ce face ca alegerea celui mai bun laptop să fie o provocare. De aceea, trebuie să vă dați seama care sunt nevoile dvs.

Acestea sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un laptop nou.

Ecranele de 12,5 până la 14 inci oferă cel mai bun echilibru între utilizare și portabilitate. Ecranele mai mari sunt bune dacă nu călătoriți prea mult, iar modelele mai mici sunt minunate pentru copii.

Uitați-vă după aceste specificații minime: Core i5 sau Ryzen 5 CPU, ecran 1920 x 1080, 8GB RAM și stocare SSD în loc de un hard disk.
Durata de viață a bateriei de peste 9 ore este ideală, dacă intenționați să vă luați laptopul peste tot.

Luați în considerare un laptop 2-în-1 (fie îndoit, fie detașabil) dacă doriți să utilizați laptopul ca tabletă. Dacă nu, un notebook standard cu clapetă poate fi o alegere mai bună.

Chromebookurile sunt bune pentru copii și studenți, iar funcționalitatea lor se extinde rapid. Laptopurile Windows 10 și MacBook-urile oferă ambele funcționalități; ce platformă preferați este o chestiune de gust personal.
Windows 10 vs. Mac vs. Chrome OS
Nu este o alegere ușoară de făcut, mai ales dacă nu sunteți familiarizați atât cu Mac-urile, cât și cu PC-urile. Dar această prezentare rapidă a punctelor forte și a punctelor slabe ale fiecărei platforme ar trebui să vă ajute.

Majoritatea laptopurilor vin cu unul din cele trei sisteme de operare: Windows, Chrome OS sau MacOS (numai pentru MacBooks). Alegerea celui potrivit este o preferință personală, dar iată un rezumat rapid al ceea ce oferă fiecare.

Windows

Cel mai flexibil sistem de operare, Windows rulează pe mai multe modele de laptopuri decât Chrome OS sau MacOS. Notebook-urile Windows oferă o gamă largă de caracteristici, de la ecrane tactile, la cititoare de amprente digitale, până la cipuri grafice duale. Windows 10, cea mai recentă versiune a sistemului de operare emblematic al Microsoft, oferă o serie de îmbunătățiri față de Windows 7 și 8, inclusiv posibilitatea de a comuta între modurile tabletă și desktop, un meniu Start renovat cu Live Tiles și asistentul digital Cortana.

Apple macOS

Toate MacBook-urile vin cu cel mai recent sistem de operare desktop Apple, macOS Big Sur. În general, sistemul de operare oferă funcționalități similare cu Windows 10, dar cu o abordare diferită a interfeței care înlocuiește un dock de aplicații din partea de jos a ecranului cu meniul Start și bara de activități a Microsoft. În loc de asistentul digital Cortana, utilizatorii Mac primesc Siri. De asemenea, pot efectua tranzacții cu Apple Pay, prelua apeluri sau mesaje text de pe telefoanele lor și debloca laptopurile cu un Apple Watch.

Chrome OS

Găsit pe laptopuri ieftine, cum ar fi Samsung Chromebook 3, sistemul de operare Google este simplu și sigur, dar mai limitat decât Windows sau MacOS. Interfața cu utilizatorul seamănă foarte mult cu Windows, cu un meniu de aplicații, un desktop și posibilitatea de a trage ferestrele, dar aplicația principală este browserul Chrome. Dezavantajul este că multe dintre „aplicațiile web” pe care le utilizați nu funcționează foarte bine offline. Cu toate acestea, acest lucru se schimbă, deoarece toate Chromebookurile noi, inclusiv Google PixelBook de ultimă generație, pot rula acum aplicații Android.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă