Publicație pro-guvernamentală de la Budapesta preia declarațiile lui Victor Ponta care i-a sărit în apărarea lui Viktor Orban: Adevăraţii lideri din Europa sunt oprimaţi pe baza unui plan / Orbán mai mişcă, polonezii de asemenea

1 săptămână in urmă 18

După cum a declarat într-un interviu fostul premier român Victor Ponta, în Europa adevăraţii lideri au fost înlăturaţi pe baza unui plan genial. Ponta a mai menţionat că aceia ca Viktor Orbán sunt declaraţi „oile negre”, scrie publicația pro-guvernamentală Magyar Nemzet, citată de Rador.

Politicianul a declarat într-un podcast al portalului Gândul că în poziţiile UE au fost plasaţi funcţionari. Fostul premier a descris-o pe Ursula von der Leyen, politicianul care se află în fruntea Comisiei Europene, drept „o femeie minunată, fantastică. Însă nu există nicio deosebire între doamna Von der Leyen şi un director european sau un funcţionar obişnuit.”

Ponta s-a mai referit şi la alţi lideri europeni. A spus despre preşedintele român Klaus Iohannis că nu crede să fi venit vreodată la serviciu înainte de ora 9 şi să fi plecat după ora 5. Au existat şi unii pe care nu i-a plăcut neapărat, dar să zicem că s-au descurcat. De exemplu cancelarul Austriei, un tip arogant, plin de trucuri. Acestuia i-au creat un dosar şi a dispărut – a spus Ponta referindu-se la Sebastian Kurz care a plecat din funcţie după ce s-a demarat impotriva sa o anchetă fiind bănuit din partea autorităţilor de dare de mită şi deturnare de fonduri.

Ponta a afirmat că primul şi ultimul lider al Europei pe care l-a întâlnit a fost Angela Merkel. A adăugat că şi cancelarul german a fost atacat şi acuzat de diferite lucruri.

Fostul premier social-democrat consideră că în zilele noastre în fruntea Europei se află nişte oameni care execută asemenea unor funcţionari tot ce se aşteaptă de la ei şi de aceea Europa nu mai deţine rolul principal pe scena internaţională, iar criza energetică „va ucide Europa”. A mai afirmat ironic: „Am încercat să urmăresc discursul doamnei Von der Leyen. Am înţeles din el doar că trebuie să salvăm Ucraina, dar – dacă ştiu bine – Ucraina nu face parte din UE. Am văzut că a doua zi a luat prânzul la Kiev. Probabil că la Bruxeelles mâncarea este mai scumpă decât la Kiev.” În opinia fostului premier român, în Europa toţi cei care „mai mişcă” sunt declaraţi oi negre.

„Orbán mai mişcă, polonezii de asemenea”- a spus politicianul. După cum a afirmat, în prezent din punct de vedere economic şi mai ales militar America este cea mai puternică, pentru că în ultimii 50 de ani nu a vândut atâtea arme ca acum. Cui le vinde? Proştilor de europeni, cui altcuiva? Pe de altă parte, în mod aproape firesc, s-a format un alt bloc care adună în jurul său o jumătate a lumii – a formulat Victor Ponta.

Sursa: Magyar Nemzet/ Autor: István Pataky/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă